• Mutare surpriza pe scena politica. PMP si UNPR FUZIONEAZA

    Articol publicat pe www.informatiata.ro - la data de 12-07-2016

    PMP si UNPR vor participa, astfel, pe o lista unica la alegerile parlamentare din toamna. Noul partid se va numi Partidul Miscarea Populara (PMP) si va pastra toate insemnele actualului PMP.
    Mutare surpriza pe scena politica romaneasca: UNPR fuzioneaza cu PMP. Liderul PMP, Traian Basescu, si liderul UNPR, Valeriu Steriu, au decis FUZIUNEA PRIN COMASARE a celor doua partide, informmeaza evz.ro. PMP si UNPR vor participa, astfel, pe o lista unica la alegerile parlamentare din toamna. Cele doua partide vor fi la nivel de egalitate in structurile de conducere a noii formatiuni, structurile fiind alcatuite pe principiul de 1 la 1 intre vechiul UNPR si vechiul PMP. Noul partid se va numi Partidul Miscarea Populara (PMP) si va pastra toate insemnele actualului PMP. Noul PMP va avea presedinte unic, in persoana lui Traian Basescu. Liderul UNPR, Valeriu Steriu, va deveni presedinte executiv in noul PMP. UNPR va mai avea doi prim vicepresedinti in PMP. Fuziunea s-a facut in urma unui proces de negociere care dureaza de doua saptamani.
    Mutarea politica are loc in conditiile in care UNPR nu a reusit sa ajunga la o intelegere nici cu PSD si nici cu PNL si partidul nu poate intra singur in Parlament. De cealalta parte, partidul lui Traian Basescu are nevoie sa-si compleze structurile partidului in toata tara.