• Incendiu de proportii la o gospodarie din Capu Codrului. Trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale GALERIE FOTO

    Articol publicat pe www.informatiata.ro - la data de 11-08-2017

    Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
    Incendiu de proportii la o gospodarie din satul Capu Codrului, comuna Paltinoasa, joi seara. Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii si voluntari din localitate, au intervenit cu patru autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea incendiului.La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul casei de locuit si anexele gospodaresti, constructii corp comun, din lemn, cu invelitoare din tigla, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta. Au ars acoperisul casei de locuit, adapostul de animale si anexele aferente, pe o suprafata totala de aproximativ 300 mp. Au mai ars circa cinci tone de fan si elemente de tamplarie din lemn. S-au degradat tavanele si peretii interiori ai casei, un tocator electric de furaje, un hidrofor, aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de mobilier si alte bunuri.Pe timpul interventiei, pompierii paramedici ai echipajului SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, care au suferit atacuri de panica. Una dintre acestea, o femeie in varsta de 30 de ani, a fost transportata la Centrul de Primire Urgente al spitalului din Gura Humorului, pentru investigatii suplimentare.Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ doua ore, iar pompierii au salvat casa de locuit, doua vaci, trei vitei si 30 de pasari de curte.