Alexandru Radulescu: Soseaua de centura a Sucevei va fi finalizata in acest an

de: www.informatiata.ro
Translate in English
04.02.2019

Purtatorul de cuvant al PSD Suceava, Alexandru Radulescu, a dat asigurari ca soseaua de centura a Sucevei va fi finalizata in acest an, respingand astfel declaratiile senatorului PNL de Suceava Daniel-Constantin Cadariu.
"Departe de mine gandul de a intra intr-o disputa nominala cu vreunul din parlamentarii liberali suceveni, dar atunci cand sunt citat si mai ales cand cel care o face isi fundamenteaza spusele doar pe o marunta demagogie politica si pe o denaturare voita a adevarului si nicidecum pe fapte si cifre, sunt nevoit sa aduc unele lamuriri.As dori sa-i evidentiez distinsului parlamentar liberal sucevean, fost omolog al meu in functie administrativa, ca daca ar fi vrut sa se exprime obiectiv asupra stadiului in care se afla lucrarile de constructie a soselei de centura a Sucevei, ar fi trebuit initial (cum am facut si eu), sa ceara o informare de la institutia abilitata - DRDP Iasi. Ar fi aflat ca, in data de 21 august 2018, contractul de executie al acestei lucrari a fost atribuit unei asociatii de societati ce a castigat licitatia cu suma de 61.265.774, 05 lei fara TVA. Termenul de executie este de 9 luni lucratoare (vremea fiind determinanta in activitatea de santier). Deci cifra de 110.000.000 necesara finalizarii acestei lucrari, avansata de parlamentarul liberal, este doar o incercare de masluire tendentioasa a realitatii", a declarat Alexandru Radulescu.
Potrivit purtatorului de cuvant al PSD Suceava, pentru finantarea acestui obiectiv in bugetul pe 2019 al Ministerului Transportului a fost prevazuta suma de 47.000.000 lei, restul urmand a fi achitat in functie de momentul finalizarii lucrarilor, tot din resurse bugetare.
"Spusele d-lui parlamentar liberal exprima adevarul (presupun ca in mod involuntar), doar cand afirma ca primul tronson al acestei sosele (Șcheia-Patrauti), a fost finalizat si dat in functiune in august 2013 de catre un guvern social-democrat si o conducere social-democrata a Consiliul Judetean Suceava. Referitor la acest subiect, as dori sa-i sugerez colegului liberal sa rasfoiasca presa vremii, cand Romania avea un guvern portocaliu PDL si cand aceeasi culoare o avea si conducerea Consiliului Judetean Suceava. Ar vedea ca in 18 Iunie 2011, seful dumnealui afirma ca acest tronson va fi finalizat pana la sfarsitul anului respectiv. A fost o exprimare utopica (pentru a folosi un eufemism), ca si cea prin care promitea, in campania electorala din primavara anului 2016, finalizarea completa a soselei in 6 luni in cazul in care va castiga sefia Consiliului Judetean Suceava", a completat Radulescu.
Deputatul PSD sustine ca in esenta, sucevenii trebuie sa stie ca in acest an, prin implicarea guvernului, a senatorului Ioan Stan si a celorlalti parlamentari social-democrati suceveni, soseaua de centura a Sucevei va fi finalizata, asa cum se va intampla si in cazul DN18 (o legatura importanta a judetului cu vestul tarii), precum si in cazul centurii ocolitoare a Radautiului si in cazul celor opt drumuri judetene finantate de guvernul PSD-ALDE al Romaniei, dar aflate in gestiunea Consiliului Judetean Suceava.


Stiri asemanatoare:

Alexandru Baisanu, presedinte ALDE Suceava  Baisanu acuza PNL de manipulare josnica in ce priveste votul pentru majorarea alocatiilor copiilor. videoBaisanu acuza PNL de manipulare josnica in ce priveste votul pentru majorarea alocatiilor copiilor.
Presedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, a tinut sa explice in cadrul unei conferinte de presa cu anume a...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+