Ambasadorul Republicii Belarus, in vizita la Prefectura Suceava

de: www.informatiata.ro
Translate in English
17.07.2017

Ambasadorul Republicii Belarus in Romania, Andrei Grinkevich s-a aflat, luni 17, la Prefectura Suceava, pentru a discuta cu autoritatille locale si judetene, precum si cu reprezentanti ai mediului de afaceri perspectivele de dezvoltare a unor relatii bilaterale intre cele doua tari. Ambasadorul Belarus a fost primit de prefectul Judetului Sucevei, Mirela Adomnicai, alaturi de care, in Sala "Bucovina" a Palatului Administrativ s-au aflat Viorel Seredenciuc, vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava, si viceprimarul Lucian Harsovschi. La intalnire au fost prezenti, de asemenea, rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava, prof. univ. dr. Valentin Popa, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, directorul Camerei de Comert si Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, si reprezentati ai mediului de afaceri, in frunte cu Ovidiu Ilisei, presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, filiala Bucovina.
Ambasadorul Belarus si-a exprimat, pentru inceput, bucuria de a se afla in judetul Suceava si dorinta ca intrevederea sa constituie bazele unor colaborari reale, aratandu-se foarte deschis in aceasta privinta. Acesta a facut, apoi, o prezentare, pe larg a tarii sale in plan economic, cultural, educational si industrial, precizand ca domeniile cele mai bine dezvoltate in Belarus sunt Educatia, IT-ul, Sanatatea, Turismul.
Vicepresedintele CJ, Viorel Seredenciuc, si viceprimarul Lucian Harshovschi au vorbit despre cele mai importante caracteristici si puncte de interes ale judetului, respectiv municipiului Suceava, exprimand deschiderea spre colaborare a institutiilor pe care le reprezinta.
Rectorul USV, prof. univ. dr Valentin Popa a precizat ca institutia academica nu are colaborari cu nici o institutie similara din Republica Belarus si si-a exprimat dorinta unei vizite in tara respectiva, pentru a vedea potentialul de colaborare care exista.
La randul sau, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu a spus ca institutia sa este interesata de o colaborare in domeniul Arheologiei, pe partea de Restaurare lemn arheologic si textile arheologice, si de ideea unor schimburi de expozitii, in special, foto-documentare.
La finalul intalnirii, Ambasadorul Republicii Belarus in Romania, Andrei Grinkevich a declarat ca va reveni "cu drag" la Suceava, pentru a concretiza propunerile prezentate in cadrul intalnirii, respectiv relatiile de cooperare si colaborare.
"Intentia Ambasadorului Republicii Belarus, exprimata in dorinta ca Institutia Prefectului sa medieze o intalnire intre dumnealui si reprezentanti ai institutiilor din judetul Suceava si ai Mediului de Afaceri s-a concretizat cu o intalnire pe care o apreciez drept reusita. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu a inaintat o scrisoare de intentie, iar rectorul Universitatii, Valentin Popa si-a exprimat dorinta de a incepe o colaborare cu universitatile din Republica Belarus. In privinta mediului de afaceri, cel putin in domeniul prelucrarii lemnului au existat intentii serioase exprimate in dorinta unei colaborari. Din discutiile purtate cu dl Ambasador, interesanta mi s-a parut propunerea dumnealui de a colabora in zona de impaduriri. Cu aceasta ocazie am aflat ca Republica Belarus exporta puieti de brad, in Tarile Nordice, ca exista o colaborare foarte buna in aceasta zona, si mi s-a parut relevant si pentru judetul Suceava, avand in vedere ca suprafata impadurita a judetului este de peste 50% la suta, dar si unele probleme pe care le-am avut cu impaduririle in zona", a declarat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicai.


foto 1:  Ambasadorul Republicii Belarus, in vizita la Prefectura Suceava
Stiri asemanatoare:

cercetari crima Tanar de 20 de ani, injunghiat mortal de un italian venit la el in vizita. Cei doi iubeau aceeasi feTanar de 20 de ani, injunghiat mortal de un italian venit la el in vizita. Cei doi iubeau aceeasi fe
Crima pe fondul geloziei, la Vatra Dornei, vineri dupa amiaza. Un italian a ucis cu cutitul un tanar de 20 de ani, chiar...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+