Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, care ne lasa fara paduri, ofera bonusuri pentru lemnul taiat ilegal VIDEO

de: www.informatiata.ro
Translate in English
29.04.2015

Austriecii au afaceri si in judetul Suceava, la Siret si la Radauti, unde fabrica de prelucrare a lemnului se intinde pe nu mai putin de 50 de hectare.

Environmental Investigation Agency (EIA), o organizatie de media cu birouri in Washingon DC si Londra a dat publicitatii filmari care expun conducerea Holzindustrie Schweighofer acceptand cu buna stiinta si recompensand lemnul taiat ilegal printr-un sistem de bonificatie, titreaza paginadeagricultura.ro. Austriecii au afaceri si in judetul Suceava, la Siret si la Radauti, unde fabrica de prelucrare a lemnului se intinde pe nu mai putin de 50 de hectare. In timpul filmarilor, arata comunicatul, investigatorii EIA au jucat rolul unor investitori straini care au castigat drepturile de punere in valoare a unei cantitati anume de lemn din padurile unei asociatii de proprietari din Romania. In discutiile pe care acestia le-au purtat cu oficialii romani si austrieci ai companiei Schweighofer, investigatorii au mentionat de mai multe ori intentia de a taia mai mult decat este permis conform contractului cu asociatia de proprietari. Investigatorii au cerut companiei asigurari ca lemnul ilegal va fi cumparat. In toate ocaziile, oficialiii Schweighofer au confirmat ca vor cumpara lemnul. Mai mult decat atat, acestia au aratat bonusurile pe care le ofera pentru cantitati suplimentare de lemn, scriu cei de la paginadeagricultura.ro. Holzindustrie Schweighofer este o companie austriaca care proceseaza vasta majoritate a lemnului de rasinoase in produse semi-finite, in principal pentru export in UE, Japonia si America de Nord. Taierile ilegale ameninta ultimele paduri seculare ale Europei. Peste 60% dintre acestea sunt inca adapostite in Romania. Padurile Romaniei sunt casa ursilor, lupilor si a rasilor care se afla aici in numar mai mare decat in toata Europa la un loc, cu exceptia Rusiei.


Stiri asemanatoare:

zapada Suceava Scad temperaturile si vom avea iar parte de ninsori Scad temperaturile si vom avea iar parte de ninsori
Cod galben de vant si ninsori pentru judetul Suceava. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atent...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+