Alexandru Baisanu are proiecte ambitioase pentru Suceava. Stoparea risipei banului public si transparenta totala in administratie, sunt printre prioritati VIDEO

de: Alina Iosif
Translate in English
23.05.2016

Stefan Alexandru Baisanu spune ca sunt necesare intocmirea unui raport si a unui proiect de dezvoltare pe termen mediu si lung a Sucevei dar si o dezbatere publica pe aceasta tema. De asemenea, SUCEAVA TREBUIE SA FIE UN ORAS MODERN SI EUROPEAN.

Candidatul ALDE la fotoliul de primar al Sucevei, Stefan Alexandru Baisanu, a prezentat astazi, alaturi de candidatii de consilieri locali ai acestei formatiuni, programul sau electoral pentru dezvoltarea municipiului Suceava. Proiectele lui Baisanu sunt ambitioase si temeinic documentate, facute in functie de nevoile si doliantele sucevenilor. In primul rand, candidatul ALDE propune STABILIREA IDENTITATII URBANE A ORASULUI NOSTRU. Stefan Alexandru Baisanu spune ca sunt necesare intocmirea unui raport si a unui proiect de dezvoltare pe termen mediu si lung a Sucevei dar si o dezbatere publica pe aceasta tema. De asemenea, SUCEAVA TREBUIE SA FIE UN ORAS MODERN SI EUROPEAN. Pentru aceasta, din postura de primar al Sucevei, Baisanu va schimba modul haotic in care orasul se dezvolta, atat pe verticala cat si pe orizontala. Un punct prioritar in programul candidatului ALDE il reprezinta STOPAREA IMEDIATA A DEVALIZARII BUGETULUI LOCAL."Voi initia imediat un referendum care sa decida daca orasul va renunta sau nu la sistemul centralizat si falimentar de incalzire. Centralele individuale sunt solutia aleasa de alte 245 de orase di nRomania, iar Primaria trebuie sa rezolve urgent aceasta problema. Se cheltuiesc milioane de euro anual fara nici un fel de viziune, termia este cel mai relevant exemplu in acest sens.Voi analiza imediat toate contractele in derulare asa incat banii cetatenilor sa nu mai fie cheltuiti functie de interesele unui anume grup de "baieti destepti", iar relatia dintre Primaria Suceava si terti va fi una transparenta si impecabila din punct de vedere legal! Vreau sa fie foarte clar pentru toata lumea, sucevenii vor avea primarul lor", declara Stefan Alexandru Baisanu. Acesta a adaugat ca transparenta totala in Primaria Suceava va fi una din prioritatile mandatului sau. "Cheltuirea haotica a banului public a transformat Suceava intr-o ruina, iar modelul ocult in care se investesc banii sucevenilor trebuie imediat eliminat", a precizat Baisanu, care a precizat ca odata ajuns primar va cere efectuarea unui audit extern la Primaria Suceava.

ASFALTAEA TUTUROR STRAZILOR DIN ORAS SI REFACEREA TROTUARELOR
Acesta este unul din proiectele de baza ale candidatului la Primaria Suceava Stefan Alexandru Baisanu. "Voi evalua imediat toate, absolute toate contractele, care stau la baza activitatii de reparatie si intretinere strazi si trotuare. Voi modifica imediat, in favoarea cetateanului, modul in care se fac astazi caietele de sarcini pentru licitatiile din Suceava.Voi creste perioadele de garantie a lucrarilor asa cum se practica la nivel european, cu perioade de garantie de intre 9 si 12 ani de zile, cel putin.Voi face receptia lucrarilor personal, insotit de specialisti in acest domeniu, iar nivelul de exigenta va fi cel mai crescut din tara, in acest sens.Voi transparentiza licitatiile si nu voi mai permite cheltuirea haotica a banilor alocati acestor lucrari.Toate strazile si trotuarele Sucevei vor fi terminate, LA CHEIE, in 4 ani de zile, deoarece exista fonduri de zeci de milioane de euro alocate pe acest subiect. Nu voi mai decide sa reparam strazi ca urmare a unor calcule electorale.Voi asfalta cu prioritate strazile de lut ramase dupa 3 mandate ale actualului primar", spune Baisanu.

REZOLVAREA PROBLEMEI TRAFICULUI IN SUCEAVA
Aceasta este o cerinta a sucevenilor cu care candidatul ALDE a discutat in cadrul intalnirilor electorale. Baisanu spune ca, de asemenea, Suceava are nevoie de parcuri noi dar si de locuri de joaca pentru copii. In calitatea de primar, Stefan Alexandru Baisanu, va dori sa rezolve si problema LOCURILOR DE PARCARE. El a precizat ca se impune:inventarierea cadastrala a tuturor spatiilor dintre blocuri; identificarea spatiilor care se preteaza pentru amenajerea de parcari ecologice si gasirea unui echilibru intre spatiul verde dintre blocuri si locurile de parcare necesare. Baisanu propune si evaluarea de urgenta a necesarului de locuri in crese, gradinite si after school-uri din orasul nostrum precum si extinderea, acolo unde este posibil, a spatiilor din crese si gradinite.

Candidatul ALDE este de parere ca in fiecare cartier ar trebui ridicate noi crese si gradinite
"Voi oferi din nou copiilor nostri gradinita in care astazi isi desfasoara activitatea PNL.Voi veghea cu sfintenie la siguranta alimentara si la igiena din aceste spatii dedicate copiilor nostri.Voi organiza periodic intalniri cu personalul didactic din crese, gradinite si after-school-uri si cu asociatiile de parinti, asa incat dialogul sa genereze cele mai bune solutii pentru copii si pentru familiile acestora.Toate deciziile luate in Consiliul Local, pe proiectele de hotarare redactate de mine pe acesta tema, crese, gradinite, after-school, vor avea avizul de principiu si sustinerea parintilor si cadrelor didactice", declara Baisanu. Alte puncte din programul sau electoral sunt: acordarea de abonamente gratuite elevilor pentru transportul public local dar si crearea unor ZONE DE AGREMENT in Suceava. "Sunt doar doua locuri in care se poate investi la modul serios, in proiecte pentru zone de agrement: Parcul Sipote si zona albiei Sucevei. Voi identifica modelul corect al investitiilor, abia dupa evaluari profesioniste a oportunitatilor tehnice si financiare si dupa stabilirea viziunii de dezvoltare. Voi lansa in dezbatere publica si modelul pe care il vom implementa in orasul nostru; oamenii vor avea la dispozitie suficiente exemple, corect prezentate.Dupa stabilirea modelului in care vom investi, vom decide si vom aloca un procent serios in acest proiect, peste 10% din bugetul anual de investitii, aproximativ 3 milioane de euro anual", declara Stefan Alexandru Baisanu.Acesta isi propune sa atraga investitori in Suceava dar si sa creeze facilitati pentru tineri si pentru olimpici. Candidatul ALDE are proiecte si pentru pensionarii Sucevei, astfel incat acestia sa nu fie marginalizati, si vrea sa infiinteze un "Sfat al inteleptilor", un consiliu local format din pensionari si care sa aiba rol consultativ. Programul candidatului ALDE la Primaria Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, poate fi consultat in amanunt pe pagina sa de facebook.


Stiri asemanatoare:

Calin Popescu Tariceanu alaturi de Stefan Alexandru Baisanu Calin Popescu Tariceanu vine la Suceava de Ziua BucovineiCalin Popescu Tariceanu vine la Suceava de Ziua Bucovinei
Presedintele ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Baisanu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca liderul a...

expozitia - Arta si ceremonial la mesele regale
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+