Alexandru Radulescu: "In aceste zile profesorii isi vor incasa drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%"

de: www.informatiata.ro
Translate in English
10.04.2018

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Radulescu, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca inceputul lunii aprilie a fost marcat de adoptarea unor proiecte legislative extreme de importante pentru domeniul educational, pentru beneficiarii demersului didactic, elevi si parinti, dar si pentru cadrele didactice, educatia reprezentand o prioritate pentru guvernarea si pentru majoritatea parlamentara social-democrata. "Astfel, in Parlamentul Romaniei s-a adoptat Legea manualului scolar care prevede ca manualele scolare vor fi editate si tiparite doar de Editura Didactica si Pedagogica trecuta in subordinea Ministerului Educatiei Nationale care va organiza si selectia si avizarea acestor manuale. Acest fapt garanteaza existenta manualelor in scoli, la inceputul fiecarui an scolar, manuale puse gratuit la dispozitie de MEN , evitandu-se astfel intarzierile inregistrate in ultimii ani din cauza concurentei, adesea neloiale, dintre editurile private care licitau drepturile de editare si tiparire. Implicarea directa a Ministerului Educatiei Nationale in selectia manualelor constituie de asemenea o garantie a faptului ca in continuturile manualelor utilizate in scolile romanesti nu se vor mai strecura informatii gresite, echivoce, ridicule sau neconcordante cu varsta elevilor, semnalate deseori de profesori, parinti, de mass-media", a declarat Alexandru Radulescu.
Potrivit deputatului PSD de Suceava, Alexandru Radulescu, zilele acestea profesorii vor primi salariile pentru luna martie, majorate net cu 20%."Un alt demers social -democrat ii vizeaza direct pe profesori. In aceste zile acestia isi vor incasa drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%. Daca adaugam si majorarile de la inceputul anului 2017( 15%) si de la inceputul anului 2018(5%) putem afirma ca prevederile Programului de Guvernare PSD, prin care se stipula cresterea salariului celor ce lucreaza in educatie cu 50% pana in 2018 si dublarea pana in 2022, sunt in grafic. Sunt fapte reale si le sugeram colegilor parlamentari liberali suceveni, care inca isi exprima demagogic neincrederea prin presa locala, ca pot verifica acest lucru printr-o simpla si nedureroasa vizita la o unitate de invatamant. Si, in acelasi sens, am dori sa le amintim faptul ca pilda apostolului Toma Necredinciosul(ca tot suntem in perioada evocarii ei) este mereu mentionata spre a nu fi urmata", a completat deputatul PSD de Suceava.


Stiri asemanatoare:

 Flutur, demers pentru o autostrada in Moldova, la Summit-ul PPE de la Bucuresti Flutur, demers pentru o autostrada in Moldova, la Summit-ul PPE de la Bucuresti
Gheorghe Flutur, presedinte al Consiliului Judetean Suceava dar si a Ligii Alesilor Locali din PNL, a sustinut la Summit...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+