Amenzi in valoare de peste 300.000 de lei aplicate de politistii suceveni intr-o saptamana

de: www.informatiata.ro
Translate in English
06.12.2018

De asemenea, in aceeasi perioada au fost depistate sapte persoane urmarite la nivel national si o persoana urmarita international.

Politistii suceveni au desfasurat ample actiuni in perioada 29 noiembrie - 05 decembrie. Acestia au aplicat aproape 800 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 300.000 lei. Astfel, potrivit politistilor, in perioada mentionata, pentru prevenirea si descurajarea faptelor antisociale si pentru mentinerea ordinii si linistii publice, la nivelul judetului au actionat in total 579 de patrule de mentinere a ordinii si linistii publice, dintre care 32 au fost efectuate in colaborare cu jandarmi. Au fost asigurate cinci misiuni de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat interventia la 309 evenimente, 241 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 si 68 prin alte mijloace.
In aceasta perioada, au actionat zilnic politistii rutieri avand in dotare noua aparate radar pentru monitorizarea traficului rutier si pentru cresterea gradului de siguranta pe drumurile publice. Politistii au retinut 56 de permise de conducere(doua pentru alcool, sapte pentru viteza excesiva si 47 pentru alte abateri) si au retras 31 de certificate de inmatriculare.
Actiunile desfasurate de politistii suceveni au vizat in special prevenirea producerii unor accidente si blocaje rutiere pe principalele artere de circulatie, nerespectarea regulilor de circulatie de catre unii participanti la trafic si neadaptarea conduitei conducatorilor auto la conditiile de trafic.
Au fost aplicate 788 de sanctiuni contraventionale. Cele mai multe (670) au fost aplicate la regimul rutier (2 - alcool, 163- viteza si 505 de alta natura.), 80 la Legea nr. 61/1991 (ordine publica), trei la Legea 12/1990 ( comert ilicit), doua la Legea 295/2004 ( regimul armelor) si 27 la alte acte normative. Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 321.514 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de 19.230 lei.
Au fost prinsi in flagrant 15 autori de infractiuni, in total 32 de persoane fiind cercetate si s-au dispus masuri preventive fata de 14 persoane. Exista un total de 148 de infractiuni sesizate (25 la regimul sigurantei rutiere, patru de natura economica si 119 reprezinta infractiuni de alte genuri).
In aceeasi perioada au fost depistate sapte persoane urmarite la nivel national si o persoana urmarita international.
"Avand in vedere evenimentele preconizate si situatia operativa inregistrata in anii trecuti, politistii vor actiona in continuare pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, precum si pentru adoptarea celor mai eficiente masuri pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica.
Va recomandam, totodata, ca in conditiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranta circulatiei rutiere (lapovita, ninsoare sau vant puternic), atat conducatorii de vehicule, cat si pietonii sa manifeste maxima prudenta in trafic si sa respecte regulile de circulatie", a precizat Ionut Epureanu, purtator de cuvant IPJ Suceava.


Stiri asemanatoare:

copil ranit Copil de 7 ani, cu un deget taiat, dupa ce s-a jucat cu o bardita impreuna cu verisorul sau Copil de 7 ani, cu un deget taiat, dupa ce s-a jucat cu o bardita impreuna cu verisorul sau
Copil de 7 ani, accidentat la o mana dupa ce adultii l-au lasat pe el si pe verisorul mai mare sa se joace cu bardita. S...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+