Baisanu spune ca Romania a devenit o colonie si prezinta prioritatile ALDE pentru dezvoltarea judetului Suceva VIDEO

de: www.informatiata.ro
Translate in English
29.11.2016

"Atrag atentia ca Romania in momentul de fata e pe cale de a-i fi daramate toate valorile. Cand vrei sa distrugi un neam, ii distrugi valorile religioase, ii lovesti principiile moralitatii pe baza carora s-a dezvoltat si a existat de-a lungul timpului. Si vedem lucrul acesta, se intampla din ce in ce mai des", declara Baisanu.

Presedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, prezinta prioritatile din programul ALDE pentru judetul pe care il reprezinta. Baisanu a declarat ca a discutat cu liderii partidului si propunerile de la Suceava au fost incluse in programul ALDE de dezvoltare a judetelor Moldovei."Prima priprotate e legatura cu viitoarea autostrada Iasi catre Targu Mures, a doua e construiea drumului expres Suceva spre Roman, un alt lucru important este lipsa locurilor de munca si pentru asta am convingerea ca in Suceava trebuie sa facem nu un parc, ci vreo trei parcuri industriale pentru a putea oferi investitorilor sansa de a veni aici si a intelege ceva din investitiile pe care le au, dar pentru asta este nevoie si de buna intelegere a primariilor, a administratiilor locale care ar trebui sa se implice in mod direct. Un alt lucru important este dezvoltarea Universitatii Suceava care nu e doar un pol de dezvoltare culturala, stiintifica, de cercetare, de invatamant, ci si economica, pentru ca toti cei care termina facultatea la Suceava au posibilitatea de a ramane si de a construi in continuare acest judet. De aceea, daca va mai aduceti aminte, pe vremea guvernarii dumneavoastra( guvernarea Tariceanu), Universitatea Suceava a beneficiat de cele mai mari fonduri, am refacut toate caminele, laboratoarele, am reconstruit noi corpuri de cladire si am reusit sa facem posibil ca universitatea sa beneficeze de 30 ha de teren pentru construirea unui nou campus universitar, ceea ce ne dorim si ceea ce este stipulat in programul investitional, in cei 6 % din PIB pentru investitii. Totodata suntem convinsi ca in judetul Suceva si cetatenii judetului ar beneficia de un trafic mult mai usor daca am reusi sa redeschidem o parte din trecerile pietonale de frontiera cu Ucraina, lucru care ar folosi enorm de mult comunitatilor din zona de granita. Nu in ultimul rand, foarte important pentru noi ar fi sa reusim la nivelul Ministerului Agriculturii sa dezvoltam acele centre de achizitii de animale si de produse animaliere si nu numai, pentru ca agricultorii sa aiba ce vinde si cui vinde la preturi corecte si normale produsele pentru care muncesc", a precizat Stefan Alexandru Baisanu.

Cinci primarii au de restituit catre UE milioane de euro din cauza fostei administratii PDL

Presedintele ALDE Suceava a mai spus ca in prezent, exista in judetul Suceava un numar de cinci comune, respectiv comuna Moldovita, Vatra Moldovitei, Brodina, Straja si Frumosu care au pierdut procesele cu AFIR-ul in ceea ce priveste proiectele europene dezvoltate, derulate si terminate. "Aceste comune care au avut primari exclusiv PDL, pe vremea cand Gheorghe Flutur era presedintele CJ, au castigat o serie de proiecte, in valoare fiecare de 2,5 milioane euro. Vreau sa va spun ca in urma unei galceve, ca o fi ea politica sau personala, s-a intamplat urmatorul lucru. Toate aceste proiecte au fost reverificate de care AFIR, de catre OLAF si s-a constatat ca cei care au castigat aceste proiecte le-au castigat prin frauda. Adica, punctajele in baza carora au primit finantarile, n-au fost tocmai corecte. Au fost umflate de catre potentii zonei care la momentul acela conduceau judetul, iar in momentul acesta, primariile au pierdut procesele la toate nivelele posibile si iata avem cinci comune in Suceva au de inapoiat Uniunii Europene 2,5 milioane de euro fiecare, care inseamna cumulat un buget al unei primarii timp de 30, 40 de ani. Deci avem o mare problema la nivelul judetului Suceava si sunt convins ca vor urma si altele si tare mi-e frica sa nu fie si alte judete unde au existat voievozi din astia politici, gen Flutur, care au facut aceeasi miscare.De aceea cred ca trebuie sa luam o pozitie pentru a salva aceste comunitati, pentru ca nu sufera primarul, viceprimarul sau consilierii locali, in realitate sufera toti locuitorii acestor comune", a spus liderul ALDE Suceava.

Baisanu spune ca Romania a devenit o colonie in care nu se investeste

In finalul conferintei de presa, deputatul Alexandru Baisanu a atras atentia si asupra situatiei actuale care caracterizeaza in prezent Romania, liderul ALDE Suceava considerand ca tara noastra a devenit doar o colonie. "Personal, atrag atentia oamenilor politici in general, care isi aroga conducerea Romaniei, ca acest stat devine pe zi ce trece in opinia mea, o colonie in care nu se investeste, o colonie in care vin oameni de afaceri care investesc doar in chestiuni de consum, supermarketuri, toate aceste supermarketuri primesc produse din strainatate, din tarile de origine, le trimit in Romania, banii sunt luati si trimisi la pachet in tarile lor, in tarile de provenienta, iar circuitul financiar, al banului in Romania nu mai e asa cum exista odata. Pe de alta parte, atrag atentia ca Romania in momentul de fata e pe cale de a-i fi daramate toate valorile. Cand vrei sa distrugi un neam, ii distrugi valorile religioase, ii lovesti principiile moralitatii pe baza carora s-a dezvoltat si a existat de-a lungul timpului. Si vedem lucrul acesta, se intampla din ce in ce mai des", a spus Baisanu.


Stiri asemanatoare:

 Flutur, demers pentru o autostrada in Moldova, la Summit-ul PPE de la Bucuresti Flutur, demers pentru o autostrada in Moldova, la Summit-ul PPE de la Bucuresti
Gheorghe Flutur, presedinte al Consiliului Judetean Suceava dar si a Ligii Alesilor Locali din PNL, a sustinut la Summit...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+