Controale ITM Suceava. Au fost aplicate 172 de sanctiuni contraventionale in valoare de 84.500 lei

de: www.informatiata.ro
Translate in English
15.07.2016

In cadrul actiunii inspectorii de munca au efectuat 198 de controale.

In perioada 01-30 iunie inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca(I.T.M.)Suceava au efectuat 290 controale, din care 198 in domeniul relatiilor de munca si 92 in domeniul securitatii si sanatatii in munca.Pentru deficientele constatate au fost aplicate 172 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 84.500 lei.
Activitatea in domeniul Relatiilor de Munca
Inspectorii de munca au efectuat 198 de controale. In urma controalelor efectuate s-au aplicat 53 de sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 81.000 lei. Au fost depistate 111 persoane care desfasurau munca nedeclarata. Deficiente frecvent constatate in domeniul relatiilor de munca: neincheierea in forma scrisa a contractelor individuale de munca, anterior inceperii raporturilor de munca, netransmiterea, in termenul legal, a contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor, netransmiterea modificarilor intervenite in registrul general de evidenta a salariatilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara, nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la obligatia de a tine evidenta orelor prestate de fiecare salariat, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihna si nerespectarea nerespectarea prevederilor legale privind repausul saptamanal.
Activitatea in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Inspectorii de munca au efectuat 92 de controale. In urma controalelor efectuate s-au aplicat un 119 de sanctiuni contraventionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 3.500 lei. Principalele deficiente constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca:
- Plan de prevenire si protectie lipsa sau incomplet;
- Lipsa instructiunilor proprii de securitate si sanatate in munca;
- Lipsa evaluarii riscurilor;
- Neorganizarea activitatii de prevenire si protectie.
Ca urmare a interogarii registrului general de evidenta a salariatilor s-a constatat faptul ca la data de 1 iulie figureaza ca fiind inregistrate 123.677 contracte individuale de munca active din care: 115.476 pe durata nedeterminata si 8.201 pe durata determinata.


Stiri asemanatoare:

 Sotul jandarmeritei ucise pe trecere de pietoni, revoltat ca soferul a fost eliberat - El doarme linSotul jandarmeritei ucise pe trecere de pietoni, revoltat ca soferul a fost eliberat - El doarme lin
Sotul jandarmeritei ucise pe trecere de pietoni, Victor Maniliuc, considera nedrept ca autorul accidentului a fost elibe...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+