Cutremur in PSD, Liviu Dragnea este urmarit penal de DNA

de: www.informatiata.ro
Translate in English
06.04.2016

El este suspectat de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, miercuri, la audieri, Directia Nationala Anticoruptie, unde i s-a adus la cunostinta faptul ca este cercetat in calitate de suspect in dosarul fostei sale sotii, Bombonica Prodana, informeaza Evenimentul Zilei.Directia Nationala Anticoruptie a remis un comunicat de presa cu privire la presedintele PSD, Liviu Dragnea. "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus extinderea urmaririi penale fata de suspectul DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu privire la savarsirea infractiunilor de: instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata.
Intre iulie 2006 si decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma. Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare. Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala."


Stiri asemanatoare:

Calin Popescu Tariceanu alaturi de Stefan Alexandru Baisanu Calin Popescu Tariceanu vine la Suceava de Ziua BucovineiCalin Popescu Tariceanu vine la Suceava de Ziua Bucovinei
Presedintele ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Baisanu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca liderul a...

expozitia - Arta si ceremonial la mesele regale
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+