Fostul baron PNL de Botosani, Florin Turcanu, retinut de procurorii DNA Suceava VIDEO

de: www.informatiata.ro
Translate in English
22.03.2016

Turcanu este acuzat de trafic de influenta. Procurori si politisti au perchezitionat 8 ore casa in care sta fostul presedinte al CJ Botosani si care este pe numele socrului sau.

Fostul baron PNL de Botosani, Florin Turcanu, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Suceava, marti seara. Fostul presedinte al CJ Botosani a fost adus la audieri la sediul DNA Suceava dupa perchezitii efectuate de procurori timp de 8 ore in casa in care acesta sta si care este trecuta pe numele socrului sau. La fata locului au fost mobilizati si criminalisti care au ridicat probe, au facut masuratori si fotografii cu vila respectiva si cu obiecte din casa. Turcanu este urmarit penal in acest nou dosar pentru trafic de influenţa, procurorii sustinand ca in perioada iunie 2013 si septembrie 2014, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Botosani, a pretins si primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentand contravaloarea lucrarilor de constructie si amenajare executate la vila pe care a trecut-o pe numele socrului de la Birsan Vasile Marcel, administrator al firmelor SC Cornell s Floor SRL, SC Omniutil SRL si SC Tino Unitrans SRL, din Botosani. Suma vehiculata de procurori este de aproape 280.000 de lei. La aceste cheltuieli se adauga si cele privind achiziţionarea unor aparate electrocasnice: (televizor, frigider s.a), perdele si o canapea.In schimbul executiei lucrarilor, inculpatul Turcanu i-a promis lui Birsan Vasile Marcel ca isi va folosi influenta data de functia pe care o detinea pentru a interveni asupra unor func ionari publici din cadrul Consiliului Judetean Botosani si din cadrul primarilor Avrameni si Dingeni, judetul Botosani, in scopul de a-i determina sa faciliteze atribuirea, prin incredintare directa, a trei contracte de lucrari si furnizare de bunuri catre firmele administrate de omul de afaceri. De asemenea, a promis afaceristului ca va interveni pe langa membrii comisiei de licitatie pentru a castiga contracte cu fonduri de la Uniunea Europeana, de la bugetul de stat si bugetul local. Procurorii DNA Suceava au dispus inceperea urmaririi penale si fata de omul de afaceri Birsan Vasile Marcel, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.Turcanu va fi prezentat miercuri instantei cu propunere de arestare preventiva.


foto 1: Fostul baron PNL de Botosani, Florin Turcanu, retinut de procurorii DNA Suceava VIDEO
Stiri asemanatoare:

mort in strada Barbat gasit mort, in plina strada, la RadaseniBarbat gasit mort, in plina strada, la Radaseni
Barbat gasit mort, in plina strada, la Radaseni. Un trecator a facut descoperirea si a sunat la 112.La intersectia straz...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+