Incendiu puternic in comuna Rasca. O gospodarie a fost cuprinsa de flacari VIDEO

de: www.informatiata.ro
Translate in English
11.01.2019

Valoarea estimata a pagubelor este de 50.000 de lei

Incendiu de proportii la o gospodarie din satul Buda, comuna Rasca, in noapta de joi spre vineri. La fata locului au intervenit, pentru localizarea si lichidarea incendiului, militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Rasca, cu patru autospeciale de stingere.
Potrivit lui Alin Galeata, purtatorul de cuvant al ISU Suceava, flacarile au izbucnit din zona unei anexe gospodaresti, prin efect termic, din cauza unui cos de fum neizolat corespunzator fata de materialele combustibile. Din cauza orei tarzii, dar si a materialelor majoritare din lemn, flacarile, favorizate de vantul puternic, au cuprins cu repeziciune intreaga gospodarie, iar incendiul a fost anuntat cu intarziere.
Astfel, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperisul casei si anexele gospodaresti, cu pericol de propagare la cladirile invecinate. Incendiul a fost lichidat dupa mai bine de patru ore si au ars acoperisul casei de locuit pe 100 mp, anexa corp comun (de la care a izbucnit incendiul) pe 50 mp, adapostul de animale si fanarul pe 100 mp. Au mai ars bunuri casnice, obiecte de mobilier, elemente de tamplarie, circa cinci tone lemn de foc si cinci tone de furaje. S-au degradat instalatia electrict, peretii locuintei si alte bunuri. Valoarea estimata a pagubelor este de 50.000 de lei.
Potrivit proprietarului gospodariei, incendiul a pornit din zona bucatariei anexa, care este amplasata in partea inferioara a curtii. Acesta a declarat ca in cursul zilei de joi, sotia lui, sotia lui a facut focul tntr-un cuptor (cu lemne) amplasat in bucataria anexa, unde a copt produse de panificatie.
"Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, precum si locuinta si anexele invecinate. Au mai fost salvate doua vaci, un cal, un porc si 20 de pasari de curte", a precizat Alin Galeata.


foto 1: Incendiu puternic in comuna Rasca. O gospodarie a fost cuprinsa de flacari VIDEO foto 2: Incendiu puternic in comuna Rasca. O gospodarie a fost cuprinsa de flacari VIDEO
Stiri asemanatoare:

copil ranit Copil de 7 ani, cu un deget taiat, dupa ce s-a jucat cu o bardita impreuna cu verisorul sau Copil de 7 ani, cu un deget taiat, dupa ce s-a jucat cu o bardita impreuna cu verisorul sau
Copil de 7 ani, accidentat la o mana dupa ce adultii l-au lasat pe el si pe verisorul mai mare sa se joace cu bardita. S...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+