Materiale pirotehnice confiscate de politisti din Bazarul Sucevei

de: www.informatiata.ro
Translate in English
13.12.2017

Intreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 11.506 bucati de petarde si 30 de baterii de artificii, in valoare de circa 5.000 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii Serviciului Arme Explozivi Substante Periculoase Suceava au efectuat, marti, un control in Centrul Comercial Bazar din municipiul Suceava pe linia respectarii Legii nr.126/1995R privind operatiunile cu articole pirotehnice. Astfel oamenii legii l-au identificat pe un barbat de 33 de ani, din municipiul Suceava, care oferea spre vanzare 9.314 bucati de petarde si 23 de baterii tip artificii, in greutate totala de aproximativ 100 kg, fara autorizatie si fara sa detina documente. Totodata, politistii au identificat ascunse alte 2.192 bucati de petarde si sapte baterii tip artificii. Intreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 11.506 bucati de petarde si 30 de baterii de artificii, in valoare de circa 5.000 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor. Politistii au intocmit in cauza dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de "orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept", ce va fi solutionat procedural.
"Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoanele cu varsta sub limita prevazuta de lege, precum si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an. Persoanele care produc, detin, transfera sau comercializeaza articole pirotehnice precum si persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligatia de a obtine autorizatia din partea inspectoratului teritorial de munca si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sau inspectoratul judetean de politie pe raza carora isi desfasoara activitatea, dupa caz. Persoanele fizice nu au dreptul sa detina, sa utilizeze, sa transporte, sa depoziteze, sa experimenteze ori sa manuiasca explozivi de uz civil sau articole pirotehnice, sub sanctiunea raspunderii penale, daca nu fac dovada calitatii de artificier sau pirotehnician autorizat si nu reprezinta o persoana juridica autorizata si inregistrata conform prevederilor legale, cu exceptia articolelor pirotehnice din categoria 1 si P1 , ce pot fi detinute si utilizate de persoanele care au implinit varsta de 16 ani. In vederea prevenirii producerii unor evenimente negative, a sanctionarii persoanelor care in scopul obtinerii unor venituri facile prin care se eludeaza legea pun in pericol sanatatea si integritatea corporala a copiilor nostri, politia suceveana doreste implicarea activa a tuturor cetatenilor si sesizarea organelor de politie a faptelor ce pot constitui ilegalitati la regimul articolelor pirotehnice", a precizat Ionut Epureanu, purtator de cuvant IPJ Suceava.


foto 1: Materiale pirotehnice confiscate de politisti din Bazarul Sucevei
Stiri asemanatoare:

Chetrariu Iulian Soferul care a ucis o mama pe trecerea de pietoni de la Tribunalul Suceava iar pe fiica ei a ranit-oSoferul care a ucis o mama pe trecerea de pietoni de la Tribunalul Suceava iar pe fiica ei a ranit-o
Soferul de 26 de ani, care a spulberat pe trecerea de pietoni de la Tribunalul Suceava o mama si un copil in carut, a fo...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+