Oamenii lui Putin revendica teritorii din Romania, fiind vizata zona Moldovei

de: www.informatiata.ro
Translate in English
21.08.2014

Declaratia privind "Retrocedarea teritoriilor Moldovei" a fost scrisa in limba rusa si publicata pe pagina partidului Patriotii Moldovei.

In timp ce autoritatile de la Bucuresti dorm sau trec sub tacere voit anumite initiative care risca sa destabilizeze statul, diferite formatiuni incep sa capete curaj si vin cu pretenii teritoriale. Mai exact, partidul "Patriotii Moldovei" a lansat o declaratie prin care critica guvernantii de la Chisinau si ii acuza de politici iresponsabile. Declaratia privind "Retrocedarea teritoriilor Moldovei" a fost scrisa in limba rusa si publicata pe pagina partidului.
Avand in vedere Ratificarea si Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE, "Patriotii Moldovei" fac apel catre organismele internationale pentru protectia drepturilor omului, catre autoritatile moldovenesti, cat si guvernele straine, de a urmari respectarea drepturilor si normelor internationale. Bazandu-se pe o serie de Conventii internationale, printre care "Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale" (Roma, 4 noiembrie 1950, modificata la 21 septembrie 1970, 20 decembrie 1971, 1 ianuarie 06 noiembrie 1990 11 mai 1994) ETS 005 si Protocolul 1 al Conventiei (Paris, 20 martie 1952, modificata pe 11 mai, 1994) ETS 009, si articolul 1 al Protocolului privind protectia proprietatii, "Patriotii Moldovei" isi revendica dreptul asupra teritoriilor care in decursul istoriei au format Principatul Moldovei, iar in prezent sunt parte a Romaniei si Ucrainei. Mai mult, ei considera autoritatile de la Bucuresti si Kiev ca fiind dusmanoase intereselor si drepturilor populatiei majoritare din Republica Moldova. In cazul in care declaratia de fata nu va fi discutata, iar autoritatile de la Chisinau nu vor intreprinde masuri concrete de a intoarce teritoriile istorice, "Patriotii Moldovei" vor declara actuala guvernare drept una ilegala, se mai scrie in declaratia de "Retrocedare a teritoriilor Moldovei". Partidul a fost infiintat in iunie 2010, in fruntea partidului aflandu-se Mihail Garbuz. Membrii partidului sunt in majoritate vorbitori de limba rusa, militand pentru formarea vechii Moldove, potrivit deschide.md.


Stiri asemanatoare:

Spitalul de Boli Cronice Siret Ambulatoriul spitalului din Siret va fi extins si modernizat cu fonduri europeneAmbulatoriul spitalului din Siret va fi extins si modernizat cu fonduri europene
Investitie de 2,3 milioane de euro, fonduri europene, pentru extinderea si dotarea cu aparatura medicala noua a ambulato...

expozitia - Arta si ceremonial la mesele regale
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+