Pandantivul - accesoriul care pune accent pe rafinament

de: www.informatiata.ro
Translate in English
26.04.2018

Intotdeauna femeile si-au manifestat dorinta de a purta podoabe pe care sa le asorteze in fel si chip cu vestimentatia, fiind atrase de estetica lor. In ultimii ani, evolutia remarcabila a bijuteriilor a facut posibila aparitia unei game diversificate de articole existente pe piata. Prin urmare, in ziua de astazi exista nenumarate posibilitati - mai ales in zona online - din care putem alege atunci cand dorim sa ne intregim colectia de bijuterii.
Este bine stiut faptul ca o tinuta vestimentara nu este completa daca nu o purtam impreuna cu cateva accesorii care sa-i confere un aer elegant. Asadar, fie ca alegem sa purtam bratari din argint, fie ca optam pentru coliere sau inele, important este sa ne accesorizam imbracamintea.

Etimologia termenului "pandantiv"

Una dintre cele mai populare piese este pandantivul - un obiect ce poate avea dimensiuni diferite si care poate intruchipa simboluri distincte. Acesta se atarna de regula la lantisor sau la un colier si i se pot atribui functiile pe care le indeplineste o amuleta in anumite culturi.
Cuvantul "pandantiv" provine din franceza si inseamna "care atarna" - acesta reprezinta o piesa ce poate fi confectionata din diferite materiale - metal, piatra semipretioasa etc. De asemenea, industria bijuteriilor utilizeaza denumirea de cercei pandativ - care face referire la acele articole care au o piesa atasata in jos.

Scurt istoric al pandantivelor

Pandantivele din argint ocupa un loc fruntas in topul celor mai apreciate accesorii inca din cele mai vechi timpuri. Acestea sunt obiecte de podoaba cu o traditie puternica in spate si ocupa un loc deosebit in istoria bijuteriilor.
Numarandu-se printre primele obiecte de podoaba ale omului primitiv, pandantivul era o roca gaurita prin care se trecea un snur confectionat din vita de vie.
Cercetarile efectuate de catre arheologi sustin ca pandantivele confectionate din argint sau din alte metale faceau parte din stilul de viata al oamenilor inca din vremea Egiptului Antic. Adesea faraonii purtau podoabe cu pandantive in forma de scarabeu, fiind un simbol important al puterii si al bogatiei. Familiile regale purtau coliere cu pandantive de tip tablita cu hieroglife pe care era scrise numele si locul pe care il ocupa in cadrul dinastiei. In general, pandativele indeplineau un rol de protectie impotriva vrajilor si a pericolelor. Deseori, pandantivul functiona ca un talisman caruia i se atribuiau puteri supranaturale.
In Antichitate era utilizat pe post de medalion in interiorul caruia se ascundeau diferite lucruri de valoare sau esente periculoase - precum erau otravurile pregatite dusmanilor.
Treptat, traditia purtarii acestor bijuterii a continuat, atat la nobili - de pilda, la popoarele romane si la cele grecesti, exista obiceiul purtarii in jurul gatului de lantisoare ce aveau atasate sigilii ale caselor regale, iar la clerici pandativele erau purtate sub forma de cruciulite confectionate din aur sau argint.

Unde gasim pandantive din argint

In zilele noastre, pandantivele si-au pastrat functia estetica, renuntand la cea profilactica cu exceptia unor culturi care le atribuie puteri supranaturale, considerandu-le talismane norocoase. Cu toate ca tendintele in moda se schimba in fiecare an, pandantivele din argint se numara printre acele bijuterii clasice care confera eleganta tinutei unei femei, definindu-i stilul in acelasi timp. De altfel, in ziua de astazi, putem gasi o sumedenie de astfel de articole in magazinele online la preturi rezonabile.


Stiri asemanatoare:

Colegiul Tehnic Samuil Isopescu Sanitarii au dispus efectuarea unei dezinsectii la Colegiul Tehnic Samuil Isopescu dupa ce elevii s-Sanitarii au dispus efectuarea unei dezinsectii la Colegiul Tehnic Samuil Isopescu dupa ce elevii s-
Sanitarii au descins la Colegiul Tehnic Samuil Isopescu din Suceava dupa ce mai multi elevi din internatul unitatii au p...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+