Suceveanul cautat de autoritatile din Germania pentru tentativa de omor urmeaza sa fie extradat

de: www.informatiata.ro
Translate in English
11.12.2018

Calvan Petru Ciprian a fost identificat, retinut si depus in arestul I.P.J. Suceava.

Un tanar de 23 de ani, din satul Arghira, comuna Preutesti, cautat de autoritatile din Germania pentru tentativa de omor, a fost retinut pentru a fi extradat. Petru Ciprian Calvan este acuzat ca, in timpul unei spargeri, l-a lovit cu salbaticie pe proprietarul casei in care a fost prins. Potrivit presei germane, in noaptea de 24 februarie 2017, individul a intrat intr-o casa din Mulheim pentru a da o spargere. Proprietarul(un barbat in varsta de 37 de ani) se afla in locuinta impreuna cu sotia(36 ani) si cei doi copii. La un moment dat, barbatul a auzit zgomote suspecte la parterul casei si a mers sa vada ce se intampla. Acolo cel mai probabil, barbatul a dat peste talhari. Sotia l-a auzit pe acesta tipand, iar cand barbatul nu i-a mai raspuns, s-a ascuns cu cei doi copii intr-un dormitor si a alertat politia. Victima a fost gasita de politisti intr-o balta de sange si a fost transportata in stare grava la un spital din Essen. Criminalistii au reusit sa stranga probe ADN atat din casa cat si din imprejurimea acesteia, iar astfel l-au identificat pe roman ca fiind unul dintre faptasi. Petru Ciprian Calvan se afla in evidentele autoritatilor germane pentru mai multe infractiuni de furt si intrari prin efractie. Politia a stabilit ca, in talharia din 24 februarie, Calvan a avut un complice. Oamenii legii au reusit sa-l identifice si pe al doilea suspect, un cetatean albanez. Imediat dupa comiterea faptei Petru - Ciprian Calvan s-a facut nevazut. El a fost cautat de autoritatile din mai multe orase germane fiind solicitat si sprijinul populatiei in depistarea acestuia. Intre timp Petru Ciprian Calvan a revenit in tara.
Autoritatile germane au solicitat extradarea agresorului inca din data de 20 aprilie 2017, insa acest lucru nu a fost posibil atunci pentru ca tanarul a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Falticeni, pentru mai multe furturi.
Luni, 10 decembrie, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Petru Ciprian Calvan la inchisoare cu suspendare pentru furt.
Tot luni, politistii din cadrul Politiei Municipiului Falticeni s-au deplasat la domiciliul tanarului in vederea punerii in executare a mandatului european de arestare.
Calvan Petru Ciprian a fost identificat, retinut si depus in arestul I.P.J. Suceava.


Stiri asemanatoare:

cercetari crima Tanar de 20 de ani, injunghiat mortal de un italian venit la el in vizita. Cei doi iubeau aceeasi feTanar de 20 de ani, injunghiat mortal de un italian venit la el in vizita. Cei doi iubeau aceeasi fe
Crima pe fondul geloziei, la Vatra Dornei, vineri dupa amiaza. Un italian a ucis cu cutitul un tanar de 20 de ani, chiar...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+