TVA scazut la 9 la suta pentru toate alimentele, de la 1 iunie

de: www.informatiata.ro
Translate in English
07.04.2015

De asemenea, TVA va fi redusa si la serviciile de alimentatie publica, premierul Victor Ponta adaugand ca sustine si reducerea generala a TVA, la 20 la suta, de la 1 ianuarie 2016.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca incepand cu 1 iunie TVA va scadea la 9 la suta pentru toate alimentele agroalimentare si bauturile nealcoolice."In urma discutiilor pe care le-am avut si cu Ministerul de Finante, cu BNR, cu FMI, cu Comisia Europeana, am luat decizia prin care, de la 1 iunie, absolut toate produsele agroalimentare din Romania vor avea o cota de 9 la suta. Aici se includ toate bauturile nealcoolice", a declarat Victor Ponta, la debutul sedintei de guvern.Premierul a precizat ca masura este "total sustenabila" si ca impactul bugetar este de 5 miliarde de lei pe an, ceea ce statul isi poate permite. Potrivit sefului Executivului, 3,3 miliarde de lei au fost deja incasati suplimentar pe primul trimestru.De asemenea, TVA va fi redusa si la serviciile de alimentatie publica, premierul adaugand ca sustine si reducerea generala a TVA, la 20 la suta, de la 1 ianuarie 2016. Nu in ultimul rand, Ponta a spus ca, in Romania, cota medie a TVA va fi de 17,5 la suta."Sper ca exista sprijin in societate pentru aceasta masura. Daca vrea cineva sa marim TVA, sa ne spuna si sa ne certe foarte tare. Ma bucur foarte tare ca dupa 3 ani de munca putem sa ne atingem si acest ultim esential obiectiv din programul de guvernare"."Este o masura de care toti cetatenii Romaniei vor beneficia - si saracul, si bogatul mananca tot o paine sau carne sau beau lapte", a mai spus prim-ministrul, care sustine ca reducerea de 15 procente "trebuie sa se vada in pretul alimentelor".Prim-ministrul Victor Ponta si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au purtat discutii, luni, la sediul BNR, cu privire la variantele de reducere a TVA.


Stiri asemanatoare:

zapada Suceava Scad temperaturile si vom avea iar parte de ninsori Scad temperaturile si vom avea iar parte de ninsori
Cod galben de vant si ninsori pentru judetul Suceava. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atent...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+