Vezi cum va fi vremea in urmatoare 3 luni, inclusiv de Paste

de: www.informatiata.ro

Daca sfarsitul iernii ne-a adus o vreme mai calda decat in mod obisnuit, aspectul meteo nu se va schimba nici in prima luna de primavara.

Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii, joi, prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni. Aceasta include si predictiile meteorologice pentru Paste si 1 Mai, foarte interesante pentru cei care isi programeaza mini-vacante in acele perioade.Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.Daca sfarsitul iernii ne-a adus o vreme mai calda decat in mod obisnuit, aspectul meteo nu se va schimba nici in prima luna de primavara.Si in martie in regiunile vestice, sudice si sud-estice se asteapta temperaturi mai mari decat mediile multianuale, iar in celelalte regiuni temperaturile se vor incadra in limite normale. In schimb, luna martie va fi mai ploioasa decat de obicei.Si luna aprilie vine cu precipitatii mai abundente, iar pe fondul cresterii instabilitatii atmosferice se pot inregistra cantitati insemnate de precipitatii in intervale scurte de timp. In mai se schimba usor registrul meteo, urmand ca temperaturile sa fie usor sub mediile multianuale.
PROGNOZA METEO MARTIE 2014 Valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptand regiunile sud-estice precum si, local, cele sudice si vestice, unde se vor situa peste normalul perioadei. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde se vor in cadra in normele climatologice.

PROGNOZA METEO APRILIE 2014 Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sudice, local, se vor situa sub aceste medii. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general excedentare, exceptand arii restranse din sud si est, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

PROGNOZA METEO MAI 2014 Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in vestul si sud-estul tarii si se vor situa, in general, sub aceste medii in restul teritoriului. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii. Se pot inregistra averse, descarcari electrice, instabilitate atmosferica si pot aparea conditii de grindina pe un fond termic usor deficitar.

Sursa: Romaniatv.net


Stiri asemanatoare:

Trend Mariaj 2018 Cea mai mare editie a Targului de Nunti din Shopping City Suceava - Trend Mariaj 2018Cea mai mare editie a Targului de Nunti din Shopping City Suceava - Trend Mariaj 2018
Peste 40 de expozanti au confirmat participarea la a V-a editie a Targului de Nunti - Trend Mariaj, ce va avea loc in Sh...

expozitia - Arta si ceremonial la mesele regale
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+