Ziua Limbii si a Teatrului Idis, la Suceava si Radauti

de: www.informatiata.ro
Translate in English
23.05.2018

Muzeul Bucovinei, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romnia, Consiliul Judetean Suceava alaturi de comunitatile evreilor din Suceava, Radauti, Iasi, Bucuresti, Oradea, Institutia Prefectului Judetului Suceava, Primaria Municipiului Suceava, Primaria Municipiului Radauti, Universitatea "Stefan cel Mare" si Fundatia Caritatea organizeaza prima editie a Zilei Limbii si a Teatrului Idis.Manifestarile se vor desfasura la Suceava si Radauti, in zilele de 29 si 30 mai 2018 Intrarea la evenimente este libera.
Programul va fi urmatorul:
Suceava
Muzeul de Istorie
29 mai, ora 10 - in Sala de Conferinte, va avea loc vernisajul expozitiei Temple si sinagogi din Romania si va fi sustinuta o sesiune de comunicari despre limba si cultura idis de catre prof.Wolf Moskovich (World Jewish Congress Program Department,Vilnius Yiddish Center), Carmen Hannah Iovitu (Muzeul de Istorie a Evreilor din Romania), lector dr. Francisca Solomon (Univ."Al. I. Cuza" Iasi), prof. univ. dr. Rodica Nagy(USV), drd. Maria Madalina Irimia (CSIER).
Prof. univ. dr. Ovidiu Morar (USV) va prezenta volumul Cartea raiului de Itic Manger iar despre Puterea umorului idis va vorbi Shamuel Djigan.
Actorul Carol Feldman din Israel va recita versuri de Itic Manger.
30 mai, ora 18 - va fi prezentat un program de lieduri si sonete muzicale dupa care va avea loc proiectia filmului "Itic Manger" de Radu Gabrea.
Teatrul "Matei Visniec"
29 mai, ora 18.30, formatia Comunitatii Evreilor "Bucharest Klezmer Band", va sustine un concert de muzica evreiasca dupa care va urma spectacolul de teatru "De la Caragiale la Shalom Alehem".
30 mai, ora 21, va avea loc concertul "Idis Tango", sustinut de Berti Barbera si de argentinianul Mariano Castro.

Radauti
Templul Mare
30 mai - ora 10, se va inaugura extinderea Muzeului Evreilor din Bucovina de Sud, urmata de comunicari prezentate de prof. Wolf Moskovich si de prof. Daniel Hrenciuc.
Formatia ieseana "Nigun" si solistii Albert Lozneanu si Uri Ferenbac vor sustine un concert de muzica evreiasca.
Lectura - actorul Carol Feldman din Israel
De la ora 13, se va proiecta filmul lui Radu Gabrea Mostenirea lui Goldfaden.


Stiri asemanatoare:

 Sotul jandarmeritei ucise pe trecere de pietoni, revoltat ca soferul a fost eliberat - El doarme linSotul jandarmeritei ucise pe trecere de pietoni, revoltat ca soferul a fost eliberat - El doarme lin
Sotul jandarmeritei ucise pe trecere de pietoni, Victor Maniliuc, considera nedrept ca autorul accidentului a fost elibe...
Cele mai citite stiri 5 zile:
Fii Informat !
sageata
informatiaTa.roon Google+