filtru de poliție

Culmea transportului, 14 oameni înghesuiți într-un autoturism oprit de polițiști în trafic. Șoferul consumase băuturi alcoolice.

Joi, la  ora 13.55, lucrătorii de poliție desfășurând activități specifice pe linie de rutieră, pe raza comunei Vama, județul Suceava, au observat un autoturism marca Volkswagen, model Golf  circulând pe D.N. 17, sensul de mers Câmpulung–Moldovenesc către Molid.

Deoarece existau informații precum în interiorul autoturismului s-ar afla mai multe persoane decât numărul maxim prevăzut în certificatul de înmatriculare, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat.

La volan a fost identificat un bărbat de 37 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. După verificarea documentelor solicitate, s-a constatat că permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, precum și polița R.C.A. sunt valabile, însă cartea de identitate era expirată din data de 09.08.2022.

În continuare au fost legitimate restul persoanelor din autoturism, constatându-se că în interior se aflau un număr total de 14 pasageri, 5 adulți și 9 minori.

Dat fiind faptul că șoferul mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17% alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Șoferului i s-a adus la cunoștiință că în cauză se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare, proces verbal de constatare a contravenției pentru cartea de identitate expirată și o dovadă fără drept de circulație pentru permisul de conducere reținut, ocazie cu care a semnat atât procesul verbal de constatare a contravenției, cât și copia dovezii.

Acestuia i-a fost adus la cunoștiință în prealabil despre faptul că în cazul în care va conduce în următoarele 90 de zile autovehiculel pe drumurile publice începând cu data de 26.01.2023, va săvârși infracțiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Numai că, după aproximativ 15 minute, șoferul a fost surprins din nou, conducând autoturismul marca Volkswagen, model Golf, pe D.N. 17, sensul de mers Câmpulung–Moldovenesc către Molid, fapt pentru care i s-a făcut din nou semnalul regulamentar de oprire.

Conducătorul autoturismului oprind la aproximativ 400 de metri de locul în care a fost oprit inițial. Și de această dată, în interiorul autoturismului au fost identificate 14 persoane (5 majori și 9 minori).

Bărbatul a refuzat din nou să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Acestuia i s-a adus la cunoștiință că în cauză se va întocmi un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și  un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare și o dovadă fără drept de circulație pentru dovada fără drept de circulație, ocazie cu care acesta a semnat de luare la cunoștiință despre documentele înmânate. Totodată acestuia i s-a adus la cunoștiință și despre obligațiile pe care le avea și pe care le are în prezent, luând la cunoștiință pe baza de semnătură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.