foto din arhivă

Afacerist reținut după ce a dat țepe unor firme de peste 110.000 de lei. Este vorba despre un bărbat din Baia, care este cercetat pentru înșelăciune.

Afacerist reținut după ce mascații au efecuat o percheziție la domiciliul său, în cursul zilei de marți.

Lucrătorii de politie din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus in executare 3 mandate de percheziție domiciliara într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “înșelăciune” de către Maftei Constantin, din Baia.

Anchetarorii spun că acesta, în perioada 2016 – 2019, în calitate de reprezentant al El Fluido Chemicals SRL și Proener Bucovina SRL, a indus în eroare pe: SC Hidraulic Serv SRL, Radburg Soft Service SRL, Carmatrox Industrie Top SRL și Top Wash SRL Satu Mare, prin emiterea sau girarea unor instrumente de plată bancare în urma achiziției unor produse, neavând însă banii necesari în conturi.

Prejudiciul total cauzat firmelor respective a fost estimat la 115.819,56 lei.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la casa afaceristulu au fost identificate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri și documente cu valoare probatorie.

După audierea suspectului, s-a luat măsura reținerii acestuia pe o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul S.I.C.E. – Biroul de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri – sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava – pentru probarea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.