Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a explicat într-o postare pe rețelele de socializare cum s-a derulat intervenția pentru stingerea incendiului de la Palatul Administrativ Suceava. Găleată a vorbit și despre efortul colegilor săi, care s-au luptat cu flăcările 7 ore, în frig și în fumul des.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a precizat că misiunea cea mai importantă s-a derulat în interiorul clădirii, efortul susținut al pompierilor fiind îndreptat pentru limitarea incendiului. Așa se face că flăcările nu s-au extins și la birouri, a fost limitat doar la nivelul podului clădirii de patrimoniu.

Alin Găleată a vorbit și despre un incident considerat de el minor, acela în care, preț de câteva minute un echipaj din cele 15 care acționau pe autospecialele ISU a rămas fără presiune la apă, incident speculat intens de reporteri.

Găleată declară că intervenția a fost de mare amploare și că acest incident speculat intens nu a contat în contabilitatea intervenției, per ansamblu.

„Îi îmbrățișez pe colegii mei și le sărut obrazul, care a fost scuipat, pe nedrept în multe din comentariile din spațiul public… Dincolo de funinginea întinsă pe față, ochii lor trebuie să rămână senini și cu privirea sus”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, care a postat imagini dramatice din timpul intervenției.

„Nu pot să rămân fără reacție în fața unei imagini, prezentată în „buclă”, și care s-a transformat, pentru o parte a publicului, în „eticheta” intervenției.
Atunci când prezinți o singură autoscară din cele 15 CINCISPREZECE autospeciale care se aflau la fața locului. Atunci când vânezi sincope și nu cauți obiectivitate în prezentarea situației per ansamblu. Atunci generezi un FALS.
Vedem o autoplatformă, care pentru un timp nu a avut presiune suficientă la apă. Dar nu vedem alte 2 autoscări și alte 13 autospeciale de stingere care, la momentul respectiv, refulau TONE întregi de apă și inundau, la propriu, atât din exterior, dar mai ales DIN INTERIOR, Palatul Administrativ.
Misiunea cea mai importantă a fost cea care era departe de ochii avizi ai camerelor de luat vederi, unde flăcările au fost împiedicate să coboare spre etajele inferioare ale clădirii. A fost LA INTERIOR, de unde zeci de colegi au ieșit după ore întregi negri de fum și uzi până la piele, tremurând de frig, flămânzi și cu gurile uscate de sete…
Dar „banda” camerelor de luat imagini s-a consumat cu o singură autospecială… Nu a mai rămas nimic și pentru „vinovații de serviciu”… Acolo s-au tras concluzii, tot în „buclă”, și s-a rezumat întreaga intervenție de mare amploare…
Doar divinitatea are intervenții fără sincope, perfecte. Și noi știm lucrul acesta. Dar mai știm că ceea ce s-a prezentat ca o mare problemă, nu a contat în contabilitatea intervenției, pe care am dus-o la bun sfârșit.
Suntem simpli oameni, am mărturisit de nenumărate ori acest lucru. Dar dăm TOTUL atunci când plecăm în misiune. Și vă asigurăm că n-am precupețit niciun efort, pentru ca să salvăm restul clădirii. Ceea ce am și reușit!
Îi îmbrățișez pe colegii mei și le sărut obrazul, care a fost scuipat, pe nedrept în multe din comentariile din spațiul public… Dincolo de funinginea întinsă pe față, ochii lor trebuie să rămână senini și cu privirea sus.
Felicitări, dragi colegi! Sunt mândru de voi! Sunt mândru că fac parte din familia Pompieri Militari Suceava.”


Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here