Angajat de la o firmă de salubrizare mort după ce un coleg a trecut cu mașina de gunoi peste el. Accidentul mortal a avut lor miercuri dimineață, la Calafindești. Cei doi protagoniști sunt angajați ai SC Florconstruct SRL.

Un angajat al firmei de salubrizare conducea autoutilitara Scania pe un drum comunal neclasificat în localitatea Calafindești în timp se adunau deșeurile menajere.

Pe scara din spate se afla colegul său, un sucevean de 52 ani. La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat și a căzut chiar în timp ce șoferul manevra autoutilitara cu spatele.

Autoutilitara a trecut cu o roată peste victimă, împrejurări în care aceasta a suferit leziuni grave, incompatibile cu viața.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a declarat decesul, persoana decedată fiind preluată și transportată la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei.

Având în vedere faptul că atât conducătorul auto cât și victima se aflau în timpul serviciului, fiind angajați ai SC Florconstruct SRL, a fost sesizat ITM Suceava pentru efectuarea de cercetări conform competenței.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.