Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava se redeschide pentru mai multe patologii și va funcționa nu doar pentru pacienți COVID. Anunțul a fost făcut marți de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Acesta a precizat că se acționează în continuare pentru revenirea la normalitate a unității spitalicești de referință a județului.

După ce din 2 iunie s-a primit avizul DSP Suceava pentru ca Spitalul Județean Suceava să fie redeschis pentru toate patologiile, iar patologia COVID să fie tratată numai în Secția de Boli Infecțioase, acum se fac pregătiri ca și Secția de Boli Infecțioase, atât adulți cât și copii, să fie deschisă și pentru alte patologii în afară de COVID.

„Se fac pașii care au fost parcurși și la redeschiderea celorlalte secții din spital.
Numărul cazurilor de COVID-19 din județul Suceava se menține scăzut, iar în Spitalul Județean sunt internați doar doi pacienți COVID, ambii cu forme medii.
Numărul redus de pacienți COVID ne-a determinat să solicităm redeschiderea Secției de Boli Infecțioase și pentru alte patologii.

Conform reglementărilor în vigoare, în cazul în care numărul cazurilor de COVID-19 va crește, managementul Spitalului și-a asumat să pună în practică un program de creștere a numărului de paturi pentru această patologie, în funcție de nevoi”, a explicat Niculai Barbă.

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here