Cătălina Culipei, candidat PNL Suceava pentru Senatul României, este un politician tânăr, cu entuziasm dar și cu dorința de a rezolva problemele sucevenilor. Mamă a trei copii, om de afaceri, lideră a Organizației de Femei a PNL SUceava, dar în primul rând o persoană cu mult bun simț și disponibilitate de a ajuta, Cătălina Culipei are deja proiecte și inițiative legislative pe care vrea să le abordeze odată ajunsă în Senatul României. Vorbește cu modestie despre sine și despre proiecte dar mărturisește că ar fi onorată să reprezinte interesele sucevenilor în Parlamentul României.

Cătălina Culipei a acordat un interviu pentru www.informatia.ro, interviu pe care îl vom reda în cele ce urmează:

R – Cine este Cătălina Culipei, ce ar trebui să știe alegătorii despre ea?
C.C. – Sunt fiică, soție și mamă a trei copii minunați, dar înainte de toate sunt un om care a înțeles că menirea lui pe pământ este sa facă lucruri bune pentru semenii săi. De profesie sunt economist iar de aproape 20 de ani activez în mediul privat sucevean. In politică am pășit în urmă cu 12 ani, din 2011 sunt președinte al Organizației de femei PNL Suceava și consilier județean între 2012-2014, 2016-2020 și în prezent.

R.- De ce după două mandate de consilier județean ați ales să candidați pentru Senatul României?
C.C. – Experiența profesională și politică, atât ca și președinte al Organizației de Femei Liberale Suceava, dar și în calitate de consilier județean și de responsabil din partea PNL Suceava al unei zone cu 16 UAT-uri, de unde am preluat problemele cu care se confruntă comunitățile locale în special dar și sucevenii în general, buna mea credință, entuziasmul și dorința de a ajuta oamenii, mă fac să cred că voi reprezenta cu demnitate interesele sucevenilor în Parlamentul României.

R. – Ce proiecte și inițiative legislative aveți în vedere pentru Bucovina în cazul în care veți ajunge senator?

C.C. – Experiența în sectorul privat m-a făcut să înțeleg cât de importante sunt predictibilitatea și stabilitatea pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România. Cred că sunt necesare demersuri legislative coerente și consecvente, realizate în spiritul întăririi pieței libere și creării unui cadru prietenos pentru mediul de afaceri și pentru antreprenoriat.

De asemenea, voi milita pentru a dezvolta învățamântul profesional, unde, avem nevoie de facilități care să încurajeze operatorii economici să încheie parteneriate cu școlile, avem nevoie de meseriași dar avem nevoie și de practică în fabrici.

Cred că cel mai important lucru este să accesăm cât mai multe fonduri europene pentru a le investi în domenii care duc la dezvoltarea societății și aduc bunăstare cetățenilor: infrastructură, sănătate, educație, turim. Îmi doresc ca Suceava, Bucovina, să devină pol de dezvoltare turistică.

R. Sunteți în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Suceava, ce ne puteți spune despre această calitate și dacă la spital continuă investițiile pe timp de pandemie.
C.C. – În calitate de membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Suceava, am sprijinit toate investițiile care s-au realizat: Ambulatoriu Integrat de specialitate, Centrul de radiologie, Laboratorul de medicină nucleară, precum și dotările acestora. Sunt mai multe proiecte afalte în derulare, proiecte pe care, de asemenea, le sprijin: Spital de boli infecțioase cu secție proprie de ATI, Spital de copii dar și proiectul privind construcția blocului de locuințe pentru medici.

R. -Ce înseamnă Suceava și Bucovina pentru Cătălina Culipei?
C.C. – Pentru mine Suceava și Bucovina înseamnă ACASĂ, iar acasă nu e doar un loc. Este emoție, sentimente, pace, amintiri și suflete.

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here