Petreceri ilegale în pandemie, oprite de polițiști și sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție

La un magazin alimentar din Pătrăuți, la 15 ianuarie, în jurul orei 00.40, s-a constatat faptul că este lumină în interior și se aude muzică.

A fost identificat proprietarul și mai multe persoane care sărbătoreau un eveniment. Aceștia consumau băuturi alcoolice și nonalcoolice, în interior fiind identificat și un sistem audio de redare a muzicii.

Administratorul localului precum și celelalte persoane prezente și-au luat angajamentul de a opri evenimentul menționând totodată că nu au permis accesul altor persoane în interiorul magazinului alimentar după ora 22.00.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului petrecerii private, conform art. 65, lit. j din Legea 55/2020 rap. la art. 1 pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. 34/2022.

În zilele de 15-16.01.2022, între orele 21.00 – 24.00, respectiv 24.00-02.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și jandarmi de la I.J.J. Suceava, au acţionat în zona localurilor publice și a restaurantelor din orașul Gura Humorului și municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Au fost legitimate 72 de persoane și au fost verificate 33 de societăți comerciale (din care 27obiective tip restaurant/club/pub, 4 spații de cazare, 1 zonă de agrement, 1 gară).

Au fost verificate 20 de persoane cu folosirea dispozitivelor electroniceAu fost aplicate 44 de sancțiuni cu avertisment pentru neportul sau portul necorespunzator al măștii de protecție sanitară.

Au fost aplicate și 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 lei, la Legea nr. 55/2020unor unități economice care au încălcat legislația specifică. Astfel, la data de 15.01.2022, orele 22:15, la o unitate economică situată în orașul Gura Humorului se regăseau aproximativ 20 de persoane, care nu mai consumau, acestea având intenția dea părăsi localul (aspect ce s-a și produs în scurt timp), în interior nu se desfășura nici o activitate, nu exista un fond muzical, iar personalul angajat era implicat în activități de curățenie.

Admistratorul societății a fost avertizat cu privire la respectarea strictă a cadrului legal și anume închiderea efectivă.

La data de 16.01.2022, într-un local public situat în Câmpulung Moldovenesc se regăseau aproximativ 15 de persoane, o parte din acestea mai consumau la mese, acestea avândintenția de a părăsi localul doar după apariția efectivelor de poliție și jandarmerie.

Administratorul societății a fost sancționat pecuniar pentru încălcarea prevederilor Lg. 55/2020. Cu ocazia controalelor efectuate s-a procedat la instruirea operatorilor economici în sensul respectării cu strictețe a prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.