Creștere alarmantă. 80 de cazuri de COVID în județ, în 24 de ore, la 1536 . În municipiul Suceava sunt 114 cazuri – cele mai multe.

Județul Suceava ocupă un loc fruntaș printre județele cu număr mare de COVID în evoluție. Cazuri multe sunt mai ales în localitățile frecventate de diasporenii întorși în luna august, care au sfidat carantina.

Zeci de copii au ajuns infectați cu COVID la spital în ultimele două săptămâni iar în țară 98 de copilași infectați sunt la Terapie Intensivă.

În județul Suceava sunt active joi 446 cazuri de Covid-19. 105 suceveni infectați sunt internați în spitalele din județ.

Incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 0.47 la mie, în creștere. Din cele 114 localități sucevene, 32 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 20 au sub zece cazuri în evoluție iar 7 au peste zece cazuri în evoluție.

În prezent, în carantină se află 2915 suceveni, iar în izolare – 364 persoane.

Din 609 pacienți internați în Spitalul Județean de Suceava, 66 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 9 pacienți sunt în zona tampon și 534 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 66 pacienți diagnosticați Covid-19:

3 prezintă forme ușoare;
32 prezintă forme medii ale bolii;
24 prezintă forme severe;
7 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 1 intubat/ventilat invaziv).

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienți Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (23 prezentând forme medii și 2 forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 0 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19(7 pacienți cu forme ușoare și 3 cu forme medii), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 0 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19( forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 4 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.