Cunoscutul medic sucevean Cristian Irimie a încetat din viață, luni dimineață, la 67 de ani, după o luptă grea, de ani de zile, cu o boală necruțătoare. Reputatul medic a suferit un infarc miocardic.

Cristian Irimie a ocupat de-a lungul timpului funcții importante, de la șef al Secției de Obstetrică-Ginecologie, la director al DSP Suceava și al Spitalului Județean Suceava la ministru secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății – atunci când a ajutat Spitalul Județean Suceava cum a putut el pentru investiții.

Funcțiile pălesc însă în fața celui care a fost Medicul și Omul Cristian Irimie. Un medic care a salvat sute, poate mii de vieți și a adus pe lume atâtea suflete!
Un om cu umor, cu bun simț dar și un profesionist recunoscut, un medic care în ajun de Paște a avut tăria de atâtea ori ca împreună cu ai săi colegi să refuze să facă întreruperi de sarcină, un om care încerca întotdeanua să convingă femeile să își aducă la viață pruncii și să îi crească.

Ar fi multe de spus despre Cristian Irimie, cel care în glumă afirma că fiecare chirurg are aleea lui de pacienți în cimitir, cel care atunci când era la șefia DSP Suceava îți putea spune ce condiții sunt în cel mai îndepărtat cabinet medical de prin județ. Un om implicat în viața cetății și un medic dedicat dar și cu viziune. Un om care și-a respectat profesia și pacienții și care a câștigat respectul colegilor cu care a muncit ani la rând împreună, colegi care îl plâng acum. Sincere condoleanțe familiei dar și colegilor acestuia de la Spitalul Județean Suceava! Dumnezeu să îl ierte!

Alina Iosif

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.