Deputatul PNL Ioan Balan propune ca pe viitor programele multianuale de investiții să fie obligatorii pentru toate partidele politice care conduc România, fie la nivel guvernamental, fie la nivel local.

Ioan Balan spune că în acest fel, în câțiva ani, am putea avea infrastructură de transporturi, de sănătate sau de educație la standardele țărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.

”Nu putem să dăm uitării atât de ușor faptul că timp de aproape 10 ani PSD a blocat aproape toate investițiile majore din România. În anul 2019, an de creștere economică, în loc să avem investiții record, am avut cele mai mici investiții de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Legislația noastră națională prevede foarte clar că proiectele majore de investiții trebuie elaborate pe etape de execuție și pe un calendar ferm de finanțare. Dacă acest mod de realizare ar fi fost respectat de PSD, astăzi Moldova ar fi avut și infrastructură de transporturi și de educație sau de sănătate, dar și utilități de calitate pentru locuințele oamenilor.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, PNL are sarcina deosebit de dificilă de a recupera în scurt timp toți anii pierduți cu PSD la conducerea țării. Personal, am toată convingerea că în următorii ani modelul anti-dezvoltare promovat atâta timp de PSD va dispărea.

Trebuie să urmărim cu precizie termenele, să stăm tot timpul pe capul constructorilor și să urmărim calitatea lucrărilor și să avem în vedere să utilizăm cele 80 de miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile până la ultimul cent.

La nivelul județului meu, Suceava, nu am nici cea mai mică îndoială că vom ajunge să finalizăm toate proiectele pe care ni le-am asumat în fața oamenilor, pentru care sucevenii ne-au acordat o încredere uriașă.

Pot să garantez că orientarea județului Suceava, dar și a țării, către dezvoltare și investiții ne va aduce îmbunătățiri vizibile ale calității vieții, pe care le așteptăm de 30 de ani.”, declară deputatul Ioan Balan.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here