Descinderi în forță, miercuri dimineață, la cămătari periculoși. Estre vorba despre o grupare organizată din județul Olt. 120 de persoane au fost ridicate și duse la audieri la DIICOT. Au fost efectuate 34 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului Caracal și comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare. Procurorii spun că, începând cu anul 2015, 7 suspecți au constituit un grup infracțional organizat.
Grupul a avut ca principal scop oferirea de bani cu camătă precum și impunerea unor taxe de protecție. Recuperareaa sumelor de bani și a dobânzilor aferente se realiza prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj.
Mai mult, cămătarii invocau relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Serviciul Județean Anticorupție. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, precum și jandarmilor din cadrul IJJ Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here