polițiști, sursă foto România Liberă

Diasporenii fentează carantina deși riscă să infecteze cu noul coronavirus inclusiv persoane dragi. O femeie care ar fi trebuit să stea în carantină la Pătrăuți a preferat să plece la mare iar de acolo a postat fotografii pe rețelele de socializare.

Polițiștii de la Dărmănești au mers la domiciliul femeii din Pătrăuți, care s-a întors recent din străinătate și avea obligația să stea 14 zile în carantină.

Oamenii legii au constatat că Mihaela H. nu se află la domiciliul din satul Pătrăuți, deși avea instituită măsura carantinării.

Din verificările suplimentare efectuate și în urma discuțiilor purtate cu vecinii și rudele acesteia, a rezultat faptul că numita individa nu a fost văzută în ziua curentă la domiciliu.

Polițiștii au descoperit unde se afla aceasta după ce i-au găsit contul de socializare. Ea a postat mai multe fotografii din care reiese că în prezent s-ar afla pe raza județului Constanța, la mare.

În urma celor constatate, femeie a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei.

La data de 27.08.2021, ora 18:48, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind verificarea persoanelor asupra cărora s-a dispus măsura carantinării, polițiștii de la Vicovu de Sus, au efectuat o verificare la adresa unui localnic, persoană asupra căreia s-a dispus măsura de carantinare de către Direcția de Sănătate Publică.

Bărbatul nu se afla însă la locuința de domiciliu declarată în punctul de trecere a frontierei la data de 15.08.2021. Din discuțiile purtate cu mama acestuia, aceasta a declarat că fiul său este plecat de la locuința de domiciliu în municipiul Rădăuți.

Având în vedere cele constatate, vicoveanul a fost sancționat contravențional.

Tot cadrele de la Poliția orașului Vicovu de Sus au efectuat o verificare la adresa unui bărbat din oraș Vicovu de Sus, persoană asupra căreia s-a dispus măsura de carantinare de către Direcția de Sănătate Publică.

Bărbatul nu se afla la locuința de domiciliu declarată în punctul de trecere a frontierei la data de 25.08.2021.

Din discuțiile purtate cu mama acestuia, aceasta ne-a declarat verbal faptul că fiul ei este plecat de la locuința de domiciliu pe raza orașului Vicovu de Sus.

S-a procedat la contactarea telefonică a individului, care a relatat verbal faptul că se află plecat prin oraș.

Și în acest caz polițiștii au aplicat amendă.

Toate aceste incidente au loc în același timp în care cazurile COVID cu tulpina Delta cresc de la o zi la alta în județ, mai ales în localități cu mulți diasporeni sau tranzitate de diasporeni – precum municipiul Suceava – unde aceștia vin să își facă cumpărături sau pur și simplu pe plimbă prin centrele comerciale.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here