Durere și revoltă după moartea tinerei Andreei Horga în accidentul de la Liteni – Moara. Toată comunitatea de la Berchișești este în stare de șoc. Bunicul tinerei a făcut o criză de diabet la volan și a pierdut controlul vehiculului.

Andreea Horga, tânăra de 21 de ani, care a murit marți în accidentul de la Liteni, este plânsă de rude, prieteni și de localnicii din Berchișești.

Tânăra era în anul doi la Școala Postliceală Sanitară și dorea din tot sufletul să ajungă asistență medicală. Era un om vesel, o fire deschisă și energică și avea tot viitorul în față.

Numai că într-o clipă zborul i-a fost frânt după ce mașina condusă de bunicul său a scăpat de sub control, cel mai probabil din cauză că bătrânului de 75 de ani i s-a făcut rău.

Rudele acestuia spun că suferea de diabet și chiar zilele trecute a ajuns la Spitalul Județean Suceava după o criză diabetică. Oamenii cred că a avut o astfel de criză la volan și pur și simplu nu a mai putut stăpâni mașina în care se afla cu nepoata sa.

Bărbatul de 75 de ani a fost șofer profesionist. A condus 55 de ani autobuze și camioane și nu a fost implicat în accidente pentru că era prudent. Ca o ironie însă, acesta a sfârșit împreună cu nepoata într-o groapă de apă, după ce a pierdut controlul volanului, pe un drum despre care localnicii spun că a fost abandonat de constructori.

Rudele celor doi dar și localnicii spun că de doi ani de zile nu s-au mai făcut lucrări pe porțiunea respectivă de drum deși a fost pus la pământ un pod acolo și s-a săpat adânc, astfel încât un pârâu inofensiv s-a scurs în groapa respectivă și acum apa ajuns și la 8 metri adâncime pe anumite porțiuni.

Rudele spun că vor să se facă dreptate și firma de construcții care face lucrări în zonă să răspundă pentru accident. Oamenii spun că zona nu era suficient semnalizată și că ar fi trebuit să se pună prundiș acolo și poate parapeți pentru a se evita o astfel de tragedie. S-a circulat greu în zonă pe timp de iarnă și au fost șoferi care au derapat acolo sau au rămas suspendați cu mașinile.

La Școala din Berchișești, cadrele didactice sunt în lacrimi. Fosta dirigintă a Andreei Horga, Alina Vultur, vorbește cu durere de cea care i-a fost elevă și spune că era un copil minunat.

Femeia a fost martoră la tragicul accident fără a ști însă că în mașina căzută în groapa cu apă este Andreea. A aflat ulterior și a fost șocată. Femeia se întorcea la Suceava de la Berchișești, după cursuri.

Aceasta mărturisește că șoferul mașinii nu avea viteză și că vehiculul pur și simplu a ieșit de pe drum și a zburat în apă. În câteva secunde mașina s-a scufundat.

Profesoara spune că au fost oameni care au vrut în primul moment să sară în apă pentru a-i scoate pe cei doi din mașină, însă și-au dat seama că este foarte periculos. Apa era adâncă și erau acolo piloni și resturi de copaci.

Cei doi au fost scoși de pompieri, mașina fiind găsită pe fundul apei de scafandri, după aproape două ore de căutări. Cei doi pasageri nu au avut nici o șansă ce supraviețuire.

La casa Andreei era miercuri jale mare. Cumnata tinerei ne-a spus plângând că fata nu merita un astfel de sfârșit și că rudele vor ca vinovații să fie trași la răspundere pentru că doi oameni au murit pe șantierul de pe drum. Aceștia sunt nemulțumiți și de intervenția celor de la ISU Suceava.

Rudele știu că nimeni nu poate să o aducă înapoi pe Andreea dar vor ca acolo, pe drumul blestemat, să nu mai moară oameni.

Trebuie spus că miercuri dimineață, după ce au murit doi oameni, drumarii au plasat balize în toată zona și benzi de delimitare dar acest lucru nu îi încălzește prea mult pe localnici, care spun că drumul este în continuare un pericol și că pot muri oricând oameni acolo. (vezi VIDEO)

Cunoscuți, rude și oameni care put și simplu trec în zona în care a avut loc accidentul de la Liteni au aprins candele și lumânări în memoria celor două victime.

UPDATE: Rezultalele preliminare ale necropsiei confirm[ faptul că bătrânul de 75 de ani a făcut o criză diabetică la volan iar rudele spun că acestuia i se încleștau mâinile în asmenea crize și își pierdea controlul.

Cei doi veneau de la Suceava, unde bunicul își cumpărase pastile de la o farmacie.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.