La 85 de ani, Florin Piersic a venit la Putna pentru a se închina la mormântul lui Ștefan cel Mare. Actorul a făcut baie de mulțime și asta pentru că foarte mulți pelerini veniți în zi de sărbătoare la Putna au vrut să îi vorbească, să îl îmbrățișeze și să se pozeze alături de maestru.

Florin Piersic s-a aflat printre miile de pelerini veniți vineri la Putna, la sărbătoarea lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Acesta a fost așteptat cu fanfara de către localnici îmbrăcați în costume populare și a făcut o plimbare cu trăsura până la Mănăstirea Putna, unde era așteptat de sute de persoane.

Practic, actorul a făcut baie de mulțime. Nu a refuzat pe nimeni, tineri sau mai în vârstă i-au spus cât de mult contează pentru ei, l-au îmbrățișat și s-au fotografiat cu actorul.

Acesta a mărturisit că vine în Bucovina ca acasă și că a dorit să ajungă la Putna pentru a se închina la mormântul voievodului Ștefan cel Mare. Pentru că Florin Piersic a copilărit la Corlata – comuna Berchișești, a trecut și pe acolo dar și prin localitatea Ciprian Porumbescu.

Florin Piersic a asistat în mijlocul pelerinilor la ceremonialul militar de la Mănăstirea Putna, împreună cu primarul localității – Gheorghe Coroamă și de Dragoș Juravle- fost director în cadrul CJ Suceava.

Localnici dar și turiști au declarat că este pentru ei o surpriză foarte plăcută faptul că Florin Piersic a venit la prăznuirea marelui voievod și au declarat despre maestru că este un adevărat român.


Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here