Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, spune că în acest an nu se va finanța de către Guvern drumul expres Siret-Suceava-Pașcani și nici Autostrada Unirii. Flutur a declarat luni că i s-a transmis clar acest lucru și că este ”total dezamăgit”. Răspunsul a fost dat la o solicitare de-a sa către Ministerului Transporturilor. ”Sunt total dezamăgit de răspunsul Guvernului și al ministrului transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, care ne spune negru pe alb că nu se va face nici drumul expres nici tronsonul Siret-Suceava și nici tronsonul Suceava-Pașcani”, a spus Flutur.Președintele CJ Suceava a precizat că va face tot ce îi stă în putere pentru ca factorii de decizie guvernamentali să înțeleagă că nordul țării, Moldova, are nevoie de rute rapide și de autostrăzi. ”Nici zecile de scrisori pe care eu le-am trimis, nici amendamentele parlamentarilor liberali, nici mesajul dat de metrul de autostradă nu au sensibilizat Guvernul. Ce fel de guvernare este asta? Trebuie să fie foarte clar, eu nu mă voi opri aici și că voi face tot ce este posibil să conving guvernarea că, pentru județul Suceava, județ de graniță cu trafic semnificativ, dar și județ turistic, pentru toată Moldova, este nevoie de rute rapide. Guvernul nu va finanța în acest an începerea lucrărilor această investiție, ci vorbește doar despre lansarea procedurii de licitație pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, și despre o alocație bugetară care ”urmează” – sper că în acest an”, a explicat președintele CJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!