Județul Suceava este abandonat de Guvernul Cîțu” – declară deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan. Și asta chiar după ce Suceava a trecut printr-o criză sanitară puternică și are nevoie de sprijin financiar, explică deputatul PSD.

Acesta declară că la porțile României bate criza financiară și că țara nu va putea fi salvată prin tăieri și austeritate.

Redăm integral declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Gheorghe Șoldan:

”Săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban susținea, citez: ”Am luat decizia, în unanimitate, de a susține bugetul în forma adoptată de guvern.”

Ce a vrut să ne spună șeful liberalilor prin această declarație? Că prin bugetul propus, coaliția de guvernare consfințește austeritatea! Cu alte cuvinte, i-a obligat pe proprii colegi să susțină ingineria contabilicească a lui Cîțu, un buget care împarte România între bogați și săraci, un buget care pierde din vedere partea socială a României.

Alături de colegii din PSD, am depus 3000 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat și ne-am gândit la fiecare comunitate în parte, să oferim siguranța unui trai mai bun, în această perioadă în care locurile de muncă sunt tot mai nesigure, iar criza economică bate puternic la porțile României.

Astăzi, guvernul se uită într-o direcție total greșită și încearcă să convingă că, prin tăieri și austeritate, va reuși să salveze economia României, economie care astăzi este doar un pacient aflat la terapie intensivă, în timp ce salariatul român se uită neputincios la haosul cu care este guvernată România de către această coaliție.

Fără amendamentele PSD, acest buget este incomplet și îi lipsește aplecarea spre om. Într-un an în care ar fi fost obligatoriu să avem un buget al solidarității, un buget de sprijin al economiei românești, al antreprenorilor, al turismului, guvernul de dreapta este aplecat doar spre tăieri și reduceri.

Se pare că cititul, despre care vorbește primul-ministru, zăpăcește. Bugetul României, în loc să inducă o stare de echilibru economic și social, va produce efecte de instabilitate politică.

Vă dau ca exemplu județul Suceava, guvernat de liberali, care a trecut prin cea mai puternică criză sanitară și care astăzi este abandonat de Guvernul Cîțu. Amendamentele depuse echipa de parlamentari ai PSD Suceava, care vizează investiții în Infrastructură, Sănătate și Educație, au fost respinse pe bandă rulantă.

Aceste amendamente nu sunt despre PNL sau despre PSD, ci despre oamenii din Suceava, care așteaptă să aibă drumuri deschise spre București. Vă dau câteva exemple dintre amendamentele depuse, pe care coaliția de guvernare le-a respins:

• Realizarea centurilor ocolitoare pentru Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei;
• Centura Fălticeni – cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate;
• Spitalul din Fălticeni – dotarea cu echipamente și asigurarea de bunuri necesare pentru tratarea pacienților;
• Localitatea Grămești, județul Suceava –cofinanțarea proiectului european de înființare a sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare în comună și stație de epurare, precum și dotarea căminului cultural;
• Comuna Iaslovăț, județul Suceava – sprijin pentru cofinanțarea proiectului european de înființare a sistemului de canalizare și a stației de epurare în localitate;
• Extinderea rețelei de apă și canalizare în satele Căsoi, Teșna și în zona haltei CFR din satul Poiana Stampei, comuna Poiana Stampei, județul Suceava;
• Înființarea rețelei de canalizare în orașul Cajvana, județul Suceava;
• Susținerea sistemului educațional și a elevilor din județul Suceava, pentru a participa la cursuri din programul ”Școala după Școală”;
• Susținere pentru școlile din județul Suceava, în actualul context epidemiologic- racordarea la apă curentă şi la canalizare.

Aceste obiective sunt priorități pentru suceveni.

Prin respingerea amendamentelor PSD, guvernul garantează subdezvoltarea.

În fața unui astfel de mod de a guverna țara, nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să ne păzească de lucruri mai rele.

Coaliția de guvernare le spune sucevenilor: ”Căutați salvare peste hotare!”

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here