Două gospodării din Boroaia au fost mistuite de flăcări, vineri seară. Pompieri ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu voluntari, au intervenit cu 6 autospeciale și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor, ardeau mai multe construcții, majoritatea din lemn. Flăcările s-au propagat rapid din cauza vântului puternic.

A existat riscul ca incendiul să cuprindă și alte două gospodării învecinate. Tocmai de aceea pompierii au acționat cu promptitudine. La prima proprietate au ars casa de locuit pe 60 mp, o șură pe 32 mp, o bucătărie de vară pe 12 mp și bunuri materiale. În a doua gospodărie au ars o anexă pe 32 mp, un adăpost de animale pe 18 mp, o altă anexă pe 12 mp, colțul unui depozit de furaje pe 8 mp și mai multe bunuri. Pagubele totale au fost evaluate în cele două gospodării la peste 35.000 de lei.

Pe timpul intervenției, cadrele SMURD au acordat primul ajutor medical celor două proprietare ale gospodăriilor în flăcări. Acestea au suferit atacuri de panică. Una dintre femei, în vârstă de 86 de ani, a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe din Fălticeni.Pompierii spun că flăcările au izbucnit în urma unor scăpări de gaze de la o butelie de aragaz. Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste trei ore. Pompierii au salvat casele și anexele învecinate, 28 de găini, doi porci, trei vaci, o vițică și un cal.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here