Deputatul Ioan Balan, vicepreședinte regional al PNL, unul din cei mai activi parlamentari de Suceava, a onorat invitația de a acorda un interviu pentru Informatiata.ro.

Ioan Balan, candidat PNL Suceava pentru Camera Deputaților, ne-a vorbit despre demersurile sale din ultimii ani, despre prioritățile PNL pentru zona Moldovei dar și despre Bucovina lui dragă.

R: Domnule Balan, aveți o experiență bogată de parlamentar și de politician. De-a lungul anilor ați avut interpelări în calitate de deputat dar și inițiative legislative. Care dintre acestea ar fi cele mai importante?

Ioan Balan: Am interpelat în cei 4 ani de mandat aproape toți miniștrii, fie de la PSD sau PNL, pe multitudinea de probleme pe care le-am sesizat sau mi-au fost sesizate.

La foarte multe am primit răspunsuri dar au fost și miniștri care au răspuns în bătaie de joc. Cel puțin de la miniștrii liberali am primit răspunsuri complexe și documentate.

În ceea ce privește inițiativele parlamentare, au fost nenumărate cele la care am fost autor sau participant, multe dintre acestea concretinzându-se în legi.

De departe cea mai importantă pentru mine este legea prin care pădurea-parc Șipote și pădurea Zamca, circa 160 de hectare, au intrat în administrarea Pămăriei Municipiului Suceava, urmând ca acolo să se dezvolte o zonă de agrement.

R: Ce prevede planul de dezvoltare al PNL pentru Moldova și în special pentru județul Suceava?

Ioan Balan: Cel mai important obiectiv al PNL și al meu personal este sprijin pentru Autostrada A7 Siret-Suceava-Ploiesti-București și Autostrada Nordului, Siret – V. Dornei- Satu Mare.

Avem în vedere și dezvoltarea Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava dar și îmbunătățirea liniei ferate pentru transport marfă și călători.

Ne dorim din tot sufletul transformarea Sucevei, a Bucovinei, într-un pol de dezvoltare turistică.

În calitate de parlamentar, voi oferi mereu sprijin pentru proiectele și promisiunile făcute de echipa președintelui Gheorghe Flutur din campania de la alegerile locale din 27 Septembrie.

R: Cum vi se par măsurile luate de Guvernul Liberal în contextul pandemiei de COVID-19 și ce efecte au avut aceste măsuri?

Ioan Balan: Măsurile luate de Guvern și de autoritățile locale și județene au fost aplicate în funcție de situația epidemiologică de la acest moment. Știu că au fost și măsuri nepopulare, dar cetățenii trebuie să știe că ele au fost necesare pentru a proteja populația împotriva răspândirii noului coronavirus, care creează probleme grave peste tot în lume.

R: Domnule Balan, ce înseamnă Bucovina pentru dumneavoastră?

Ioan Balan: Pentru mine Bucovina este o stare de spirit, este ceea ce trăiesc zilnic și vreau prin puterea mea să fac cunoscut cât mai mult acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

R: Ce mesaj ați transmite alegătorilor din județ cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare?

Ioan Balan: În campania de la alegerile locale, echipa construită în jurul președintelui Gheorghe Flutur a prezentat o multitudine de proiecte. Garanția că acestea se vor întâmpla este o guvernare PNL. Cetățenii au votat în majoritate echipa PNL la alegerile locale și îi rog să o facă și pe 6 Decembrie!

O echipă completă dă o șansă promisiunii de dezvoltare a Sucevei. Să iasă în număr cât mai mare la vot și să voteze cu cea mai performantă echipă politică administrativă, care este Partidul Național liberal!

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here