Cunoscutul medic urgentist sucevean, Tiberius Brădățan, candidat la Camera Deputaților din Partea PSD Suceava, a vorbit despre actuala criză din Sănătate dar și despre soluții pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID, într-un interviu eveniment pentru www.informatiata.ro. Fost director medical al Spitalului Județean Suceava și secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Tiberius Brădățan este cu siguranță o voce abilitată pentru că are o experiență vastă în domeniul managementului sanitar, al legislației din domeniu dar și în practica medicală.

„Este al doisprezecelea ceas, nu mai putem vorbi despre soluții miraculoase, deși ele puteau fi implementate la momentul respectiv și ar fi dat rezultate mult mai bune, cu siguranță. Acum ne aflăm într-o situație cumplită. S-a ajuns în acel punct în care nu știi unde să cazezi un pacient cu semne grave de boală și care are nevoie de ATI”, mărturisește medicul Tiberius Brădățan.

Acesta nu ezită să spună că un guvern PSD ar gestiona mult mai bine situația Sanitară, că ar fi mult mai atent să nu se repete anumite greșeli. Brădățan a amintit că pe vremea unui guvern PSD programele naționale de sănătate au mers foarte bine, la fel ca și cele pentru bolile rare și, mai mult, salariile personalului medico-sanitar au crescut considerabil.
Acesta a amintit de tragedia de la spitalul din Piatra Neamț și a opinat că se încearcă să se dea vina pentru situație pe șeful ATI și pe cei din conducerea spitalului în condițiile în care aceștia au primit ordine de la Centru să suplimenteze cu orice preț capacitatea de internare în ATI.

În ceea ce privește afirmația Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cum că toți am fi de vină pentru tragedia de la Neamț, fostul secretar de stat Tiberius Brădățan a afirmat: „Guvernarea trebuie să își asume cele întâmplate pentru că, până la urmă, ești om, poți să faci greșeli, important este să le recunoști. În momentul în care nu le recunoști, cred că este o mare problemă”.

Tiberius Brădățan declară că situația trebuie să fie asumată de guvernanți, care ar fi trebuit să ia măsuri elementare din timp. Tiberius Brădățan spune că unul din spitalele militare care au zăcut luni întregi fără a fi fost folosite ar fi trebuit să ajungă la Suceava încă din primpvară, de când pacienții din județ erau cazați în condiții improprii. Fostul secretar de stat în cadrul MS a explicat că un astfel de spital se poate compartimenta pentru a se crea circuite speciale pentru bolnavii de COVID, lucru care nu se întâmplă într-un spital din beton, ca Spitalul Județean SUceava – unde, oricât ai încerca, nu poți separa circuitele așa cum doresc epidemiologii.

Medicul spune că, din punctul său de vedere, faptul că la Suceava nu a ajuns un spital militar a fost o greșeală și că o altă greșeală a actualului guvern în gestionarea pandemiei a fost netestarea în masă a populației.
Tiberius Brădățan spune că pandemia de COVID ar fi putut să fie limitată și pe teritoriul României, la fel cum s-a întâmplat în Coreea de Sud, dacă s-ar fi făcut testare în masă. Mai mult, el susține că și acum, în al doisprezecelea ceas, ar trebui să se dubleze capacitatea de testare pentru a fi depistatate și apoi izolate persoanele asimptomatice.

Tiberius Brădățan declară că a ales tocmai acest moment de criză în Sănătate pentru a candida la alegerile parlamentare deoarece își dorește să ajungă acolo unde se legiferează pentru sistemul de Sănătate și unde se gestionează inclusiv acest sistem, care este vital pentru România. În opinia sa, legile pentru Sănătătate trebuie să fie flexibile și aplicabile pentru că și după pandemie Sănătatea va trebui să fie un domeniu de importanță strategică.
VEZI VIDEO DECLARAȚII PE LARG!

Oferta SAVCOM 11-16 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here