Minor trimis în judecată după ce a schingiuit și ucis câini. Este vorba despre un puști de 17 ani, din Vatra Moldoviței.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat minor, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și „rănirea sau schingiuirea animalelor”, reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 09.02.2022, a ucis prin spânzurare și înjunghierea în mod repetat cu un cuțit în zona gâtului, iar ulterior secționarea gâtului, un câine aparținând rasei comune, de culoare negru cu alb și a rănit un alt exemplar canin aparținând rasei comune.

La data de 11.02.2022, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul Pentru Protecția Animalelor au fost sesizați prin plângere de către reprezentanta unei asociații pentru protecția animalelor despre faptul că un tânăr de 17 ani și 11 luni, domiciliat în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava, a ucis prin cruzimi un exemplar canin, faptă săvârșită pe raza comunei Horodniceni, județul Suceava.

Cu ocazia cercetării locului faptei, respectiv la o locuință din localitatea Horodniceni, comuna Horodniceni, județul Suceava, a fost identificat un alt câine din rasă comună, ce prezinta mai multe leziuni în zona gâtului și a pieptului.

Organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul I.P.J. Suceava–Biroul Pentru Protecția Animalelor au dispus plasarea animalului în adăpost.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus măsura reținerii inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore după ce s-a constatat că, la data de 09.02.2022, tânărul a ucis prin cruzimi un exemplar canin, fapta fiind săvârșită în spatele locuinței cumnatului său, din satul și comuna Horodniceni, strada Văilor, județul Suceava.

În aceeași zi, inculpatul a rănit cu intenție un alt exemplar canin, animal care a fost identificat în data de 11.02.2022 cu ocazia efectuării cercetării locului faptei la locuința cumnatului său, animalul prezentând mai multe plăgi, fiind plasat în aceeași zi în adăpost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.