Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat într-un interviu pentru informatiata.ro că „este de neexplicat felul în care a fost gestionată accesarea de fonduri europene la nivelul Consiliului Județean Suceava”. Mirela Adomnicăi a explicat că a consultat site-ul CJ Suceava și că acolo apar foarte puține proiecte finanțare pe bani europeni, în comparație cu alte județe din țară.

Mirela Adomnicăi a declarat pentru www.informatiata.ro că situația accesării de fonduri europene de către CJ Suceava este „de neacceptat și de neconceput” și că sunt menționate pe site-ul CJ doar 10 astfel de proiecte, din care unul este cel a gropii de deșeuri de pe Mestecăniș iar alte trei sunt proiecte transfrontaliere pe sume mici. Adomnicăi a precizat că CJ Suceava este la capitolul accesărilor de fonduri europene în urma altor consilii județe din țară și că acest lucru ar trebui schimbat. Candidatul PSD Suceava spune că această oportunitate trebuie folosită la maximum pentru realizarea de investiții importante.

În ceea ce privește programul său electoral,Mirela Adomnicăi spune că una din priorități este tocmai accesarea fondurilor europene. Candidatul PSD Suceava la șefia CJ a adăugat că nu există în județ o hartă cu utilitățile de care beneficiază toate cele 114 de localități, deci nu există o situație centralizată care să poată fi consultată de suceveni și de autorități. În ceea ce privește utilitățile, Mirela Adomicăi spune că sunt destul de multe localități din județ care nu beneficiază de toate utilitățile și că racordarea tututor acestor localități la utilități trebuie să fie una din prioritățile unui președinte de Consiliu Județean.

Mirela Adomnicăi a vorbit apoi despre infrastructura rutieră și de o rețea de drumuri secundare care să facă legătură între obiective turistice din diferite localități. Aceasta spune că prin realizarea unei structuri de drumuri de 50 de kilometri s-ar creea o rețea care ar lega localități între ele și ar fi mult mai ușor pentru turiști să circule prin Bucovina, fără să se creeze cozi de mașini pe DN17 – așa cum se întâmplă în prezent. De asemenea, alte localități s-ar putea dezvolta din punct de vedere turistic, nu doar zonele deja cunoscute, precum Gura Humorului. (Vezi declarațiile Video!)

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here