Candidatul PSD Suceava la Senat Mirela Adomnicăi (fost prefect de Suceava, parlamentar și director al AJOFM) a discutat în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul Informatiata.ro despre efectele pe termen lung ale închiderii școlilor și ale învățământului online.

Declarația a fost făcută de către Mirela Adomnicăi în primul rând în calitatea sa de mamă, iar aceasta a mărturisit că nu este vorba despre o declarație politică. Adomnicăi a vrut să vorbească despre România reală, România în care 1 milion de copii nu au condiții pentru a participa la învățământul online și prin urmare se încalcă dreptul lor la educație gratuită, drept garantat prin Constituție.

România reală, este cea în care o fetiță din Botoșani trebuie să urce în copac cu telefonul mobil pentru a avea semnal de internet și a putea participa la ore, o Românie în care familiile sărace, mai ales cele de la țară, nu își permit să ofere copiilor câte o tabletă, telefon mobil sau calculator pentru orele online dar nici nu pot plăti meditații suplimentare.

Mirela Adomnicăi vorbește cu îngrijorare despre ”copii condamnați la o inegalitate de start”:

”Se va crea un decalaj și o inechitate socială între copiii din această generație, pe care le vom deconta și le vor simți mai târziu. Pentru că la un moment dat, ceea ce va separa șansele de reușită în viață ale acestor copii vor fi posibilitățile părinților, posibilitatea de timp alocat și posibilitatea financiară – pentru pregătire și meditații suplimentare”, a explicat candidatul PSD Suceava la Senat Mirela Adomnicăi.

Aceasta a spus că cel puțin în județul Suceava se puteau derula cursuri în majoritatea școlilor și că erau condițiile necesare pentru derularea învățământului în școală, cu măsurile luate de directori, măsuri precum venirea la ore în serii.

Mirela Adomnicăi a criticat decizia închiderii tuturor școlilor din țară, fără a se analiza fiecare caz în parte, spunând că este una greșită. Pe de altă parte, Adomnicăi declară că a fost timp și pentru organizarea învățământului online, toată vara, numai că nu s-a întâmplat acest lucru. Guvernul a promis tablete și condiții pentru elevi, dar acum ne confruntăm cu situația în care 1 milion de copii nu au acces la educație și suferă din cauza ”unei decizii proaste”.

Mirela Adomnicăi a precizat că este un an electoral important și că acum românii trebuie să își aleagă guvernanții pentru următorii 4 ani, guvernanți care nu vor mai fi sub presiunea unor alegeri, ca anul acesta, și nu vor mai trebui să dea socoteală pentru unele decizii în fața electoratului. Candidatul PSD la Senatul României a precizat că pe 6 decembrie românii își decid viitorul pentru următorii 4 ani și că tocmai de aceea trebuie să meargă la vot și să chibzuiască bine cui dau acest vot, mai ales că ne așteaptă o perioadă dificilă.

VEZI DECLARȚII PE LARG!

Oferta SAVCOM 19-25 Aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here