Deputatul PSD De Suceava Mirela Adomnicăi a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că rectificarea bugetară este făcută pentru ca premierul să aibă bani de dat primarilor PNL. ASta în schimbul voturilor date de edili pentru Cîțu la alegerile interne din partid.


Elena Adomnicăi reclamă abuzul în funcție săvârșit de premierul Florin Cîțu, care ar folosi resursele publice, bugetare, în campania politică de alegeri interne din PNL. Deputatul PSD de Suceava a precizat că banii vor fi luați tot de la săraci, având în vedere că Ministerul Muncii va rămâne fără 2,7 miliarde de lei
.

Aceasta a identificat trei forme de abuz ale premierului cu încadrare juridică în zona penală.

Prima formă este folosirea resurselor din cadrul Palatului Victoria. Mirela Adomnicăi a vorbit despre punctajul media cu antetul Guvernului României, întocmit de un consilier al premierului, plătit de bani publici.

A doua formă o reprezintă pelerinajul primarilor PNL din diverse județe la Palatul Victoria, primari care vor primi bani în contul votului dat pentru Cîțu la congresul PNL.

A treia formă de abuz vizează numirile în funcții publice. Mirela Adomnicăi a declarat că, de exemplu, ginerele președintelui PNL de la Constanța a fost numit secretar de stat în Ministerul de Externe, deși funcția respectivă era alocată unui reprezentant al Diasporei.

„Vom urmări alocările către primării comparând și culoarea politică a primarilor. Oamenii din localitățile conduse de primari PSD nu trebuie să sufere pentru că fondurile se îndreaptă discreționar doar către primarii PNL care vor fi delegați la Congresul PNL din septembrie”, a precizat Mirela Adomnicăi.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here