Misiuni pe bandă rulanță pentru pirotehniștii suceveni, miercuri. Echipa pirotehnică a ISU Suceava a efectuat trei misiuni specifice, în localitățile Ciocănești, Coșna și Dornești. Echipajul a parcurs aproximativ 400 de kilometri, iar timpul acumulat al intervențiilor a fost de aproape 15 ore. Prima misiune s-a desfășurat pe raza localității Ciocănești, în zona Pasului Mestecăniș, unde pirotehnicienii au asanat un proiectil exploziv, calibrul 85 mm, ce provenea din Primul Război Mondial. Deoarece elementul de muniție prezenta un dispozitiv de inițiere care putea declanșa în orice moment explozia acestuia (în cazul manipulării), militarii au decis să-l distrugă la fața locului. Astfel, în condiții de maximă siguranță, proiectilul a fost distrus, folosindu-se trotil și mijloace de inițiere.
Din Pasul Mestecăniș, un apel la 112 i-a direcționat pe pompierii pirotehnicieni spre o altă misiune, în localitatea Coșna. Aici, în urma unor lucrări agricole, un gospodar a găsit în grădină un obiect metalic, care avea să fie identificat de către specialiști ca fiind un proiectil exploziv, de calibru 100 mm, provenind tot din Primul Război Mondial. Muniția era echipată complet, în stare de funcționare, și după eliminarea riscurilor a fost preluată pentru a fi depozitată provizoriu.
Ultima misiune de miercuri, a avut loc în localitatea Iaz, comuna Dornești, unde pe un teren viran a fost identificat un proiectil exploziv, calibrul 76 mm, ce provine din Al Doilea Război Mondial. Și acesta era în stare de funcționare și a fost ridicat în vederea depozitării provizorii, iar ulterior a distrugerii într-un poligon autorizat.De la începutul lunii aprilie, echipa pirotehnică a executat 11 misiuni specifice, în care au asanat un total de 439 de elemente de muniție de diferite tipuri și calibre. Toate misiunile s-au executat cu profesionalism, în condiții de maximă siguranță, fără să fie puse în pericol vieți omenești sau bunuri materiale, spune purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here