Aproape 200 de copii, părinți și cadre didactice s-au strâns pentru a citi împreună, de Ziua Internațională a Cititului, la Mitocu Dragomirnei. Au petrecut timp prețios împreună, au citit și s-au legat prietenii între elevi de la școli diferite dar cu aceeași dragoste de carte.
Manifestarea a avut loc la Centrul Cultural „Preot Octavian Burac” din Mitocu Dragomirnei.
140 de elevi și învățătorii lor, de la: Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, Școala Gimanzială Nr.3 Suceava, Școala Gimnazială nr.10 Suceava, Școala Miron Costin Suceava, au fost prinși în acest proiect deosebit.
Copiii au schimbat impresii pe baza cărților citite, au socializat și au legat prietenii. Gazdele au oferit copiilor ceaiuri calde și cozonac de casă, iar micuții au fost încântați și de cărți și de atmosfera creată de organizatori.
Directoarea Școlii Gimnaziale Mitocu Dragomirnei,  Alina Timofte, a muțumit tuturor participanților și a declarat pentru Informatiata.ro că vor fi organizate activități online în cadrul cărora copii de la școli diferite vor prezenta altor copii cărți citite de ei.
La finalul activității, au fost donate bibliotecii Centrului Cultural Mitocu Dragomirnei 110 cărți de lectură pentru copii, din partea celorlalte școli participante la proiect.
Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, cel care s-a zbătut ca localitatea să aibă un centru cultural funcțional (clădirea care fusese lăsată în paragină, a fost anul trecut renovată), a transmis mulțumirile sale cadrelor didactice și copiiilor cu dragoste de carte.
„Deși au existat cârcotași atunci când am renovat acest centru cultural, iată, centrul este util comunității noastre și funcțional. Mitocu Dragomirnei are viață culturală și vom organiza la acest centru acțiuni și manifestări culturale diverse, pentru copii și pentru toți localnicii. 
Felicitări copiilor și cadrelor didactice care susțin și ghidează copiii spre lectură:
• clasa 4 D de la Șc. Gimnazială Nr. 3 Suceava, prof. înv. primar Zăicescu Mirela
• clasa 1 C de la Șc. Gimnazială Nr. 10 Suceava, prof. înv. primar Maxim Valentina
• clasa 4B de la Șc. Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava, prof. înv. primar Ștefura Anna și bibliotecar Cocriș Camelia
• clasa 1 H de la Șc. Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava, prof. înv. primar Dumitrov Natalia
• clasa 3B de la Șc Gimnazială Mitocu Dragomirnei, prof. înv. primar Prisacariu Lidia
• clasa 4B de la Șc. Gimnazială Mitocu Dragomirnei, director, prof. înv. primar Timofte Alina Timofte.
Mulțumim, de asemenea, pentru donația de cărți către Biblioteca din cadrul Centrului Cultural „𝘗𝘳𝘦𝘰𝘵 𝘖𝘤𝘵𝘢𝘷𝘪𝘢𝘯 𝘉𝘶𝘳𝘢𝘤”, a declarat Radu Reziuc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.