Muncitor mort, la o firmă din Suceava, după ce au căzut peste el plăci de pal de 400 de kilograme. Tragedia s-a petrecut marți după amiază, la SC EXPOMOB SRL.

Marți, la ora 15.23, Secția Urbană de poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către administratorul SC EXPOMOB SRL, cu privire la faptul că la societatea menționată a avut loc un accident de muncă în urma căruia a survenit decesul unul muncitor de 47 ani, din comuna Șcheia.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului iar în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în jurul orei 15.20, muncitorul respectiv se afla la locul de muncă, la fabrica Expomob din municipiul Suceava.

La un moment dat, acesta a vrut să își ajute trei colegi să mute niște plăci de pal pentru a putea scoate alte plăci din pal aflate în spatele celor menționate.

Pentru ca un coleg să poată scoate alte plăci, doi muncitori țineau de capetele plăcilor, iar bărbatul decedat ulterior se afla poziționat la mijlocul plăcilor, ținându-le din zona respectivă.

La un moment dat, fiind aplecate un număr de aproximativ 6 plăci spre bărbatul de 47 de ani și fiind ținute de acesta și alte două persoane, muncitorul a luat mâinile de pe placă.

În acel moment, ceilalți doi colegi nu au mai reușit să țină plăcile care însumau aproximativ 400 kg, acesta căzând peste bărbatul de 47 de ani. Acesta a fost prins între plăcile de pal și niște blaturi aflate în imediata apropiere. La scurt timp după lovitură, muncitorul nu mai prezenta semne vitale.

A fost anunțat un echipaj al ambulanței, care l-a resuscitat pe bărbat timp de o oră, însă fără rezultat, fiind declarând decesul acestuia.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here