Începând cu luna februarie 2022, Muzeul Național al Bucovinei reia excursiile „virtuale” prin proiectul educațional ZOOM cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Astfel, se oferă posibilitatea grupurilor de elevi și studenți să descopere tainele acestui monument, într-o modalitate adaptată tehnologiei, îmbinând istoria cu high-tech-ul.

De la un touch distanță, participanții pot păși alături de muzeograful care îi ghidează, în Cetatea de Scaun, pot pune întrebări în timp real, aflând astfel istoria acestui loc.

Organizatorii vor să suplinească prin această modalitate, vizita fizică la Cetatea Sucevei, până când vremurile le vor permite să se vadă față în față cu clasele de elevi.

”Ne dorim să provocăm curiozitatea tinerilor vizitatori, iar pe viitor îi așteptăm la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde istoria se trăiește la intensitate maximă”, declară directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu. 

Cadrele didactice care doresc să participe cu elevii la acest proiect, trebuie să se programeze la numărul de telefon 0784 275644 sau pe adresa de e-mail cetate@muzeulbucovinei.ro.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.