Nou-născut găsit mort de mamă după ce a regurgitat lapte. Decesul fetiței s-a produs după ce aceasta a fost alăptată.

Duminică dimineață, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112, de către medic din cadrul SMURD Suceava, despre faptul că un nou-născut din comuna Grănicești a fost găsit decedat pe pat în locuință de către mama sa.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că în dimineața zilei de 16.01.2022, în jurul orei 03.30, mama s-a trezit și a alăptat nou-născutul în vârstă de 3 săptămâni, după care l-a adormit.

Când s-a trezit din nou, în jurul orei 05.40, a constatat faptul că bebelușul nu mai respiră, moment în care a solicitat prin SNUAU 112 intervenția unui echipaj de ambulanță.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, iar în urma manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul nou-născutului, stabilindu-se diagnosticul preliminar ca fiind asfixie mecanică prin aspirație de lapte matern.

Având în vedere cele de mai sus, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, în cauză s-a dispus prin ordonanță efectuarea necropsiei cadavrului care a fost depus la morga Spitalului Județean Suceava.

S-a întocmit în acest caz dosar penal privind infracţiunea de „ucidere din culpă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.