Ion Lungu a anunțat că orașul Yunchan din China va dona echipamente de protecție pentru municipiul Suceava. Edilul a declarat că prioritatea zero în aceste momente este asigurarea de echipamente de protecție cadrelor medicale și nu numai. Acesta a amintit faptul că, în cursul zilei de luni, prin ședința de îndată a Consiliului Local a fost alocată suma de 5.000.000 de lei (aproximativ 1 milion de euro) pentru achiziția de materiale de protecție necesare spitalului.
„Am făcut demersuri în acest sens la conducerea orașului Yunchan din China cu care suntem înfrățiți și la Ambasada Chinei. Conducerea orașului ne-a confirmat astăzi că pregătește niște donații cu echipamente pentru Suceava, iar Ambasada ne-a recomandat o firmă cu care să lucrăm. Am trimis cantitățile pe care dorim să le achiziționăm. Mulțumim Casei Româno-Chineze care ne ajută în acest sens, în mod special domnului Haliță care este sucevean”, a declarat Ion Lungu.
Edilul a transmis că în cursul zilei de miercuri trei oameni inimoși din Ipotești (Gabriel Tabrea, Traian Hreceniuc și Bogdan Apostol) au donat 1.800 de mănuși pentru Spitalul Județean.
„Dacă mai sunt suceveni care pot și vor să facă donații, având în vedere că Spitalul este în carantină, se pot adresa primăriei și prin Poliția Locală le livrăm imediat unității.Trebuie să fim solidari în aceste momente cu cei care sunt în linia I, ei sunt adevărații eroi și le suntem pe deplin recunoscători!Numai împreună putem reuși!”, a transmis Ion Lungu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here