Zeci de permise reținute și sancțiuni pe bandă rulantă, în urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri. Peste 160 de șoferi opriți în trafic au fost testați cu etilotestul și cu aparate drugtest.

 La data de 21.01.2023, în intervalul orar 15:00 – 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene – IPJ Suceava,  împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Suceava, Formațiunea Rutieră Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Vicovu de Sus și Rădăuți, au organizat și desfășurat, o acțiune preventiv-reactivă cu efective mărite, pe raza de competență a Poliției Municipiului Suceava și a localităților arondate municipiului.

Acțiunea s-a desfășurat cu cooptarea echipajelor de poliție de la nivelul altor subunități, forțele sporite fiind concentrate în zona municipiului Suceava și a comunelor arondate, fiind efectuate 20 de puncte fixe dar și activități în trafic și perieri concentrice pe drumurile secundare.

Polițiștii au oprit șoferi în trafic pentru control în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor în scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

Urmare a activităților desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere iar cei 24 de polițiști rutieri angrenați au reușit să identifice la timp și să sancționeze contravențional sau prin întocmirea de dosare penale pe cei care au pus în pericol siguranța rutieră încălcând legislația în vigoare, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava – Ionuț Epureanu.

În cadrul acțiunii au fost realizate 162 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.617 lei și au fost reținute 20 de permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă RCA, defecțiuni tehnice dar și pentru lipsa licenței de transport.

Au fost indisponibilizate 4 autovehicule și au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului și conducere vehicule fără permis de conducere).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.